Marte Sørø fra Molde FK og Nordmøre og Romsdal fotballkrets, ble fredag tildelt prisen som årets kvinnelige toppdommer 2015. Prisen, som blir utdelt av Serieforeningen for kvinnefotball, gis på bakgrunn av internettavstemmin, stemmer fra lagenes kapteiner og en jury.
– Dette er en veldig artig pris å få, sier Sørø til dommere.no

FIFA-dommeren oppsummerer egen 2015-sesongen på denne måten.
– Jeg er godt fornøyd med årets sesong. Har hatt en god utvikling og fått mange spennende oppgaver, både her hjemme og internasjonalt.
Prisen er sånn sett en spore til å fortsette å ta nye steg.
– Det å få en slik pris er veldig hyggelig. Det gir stor motivasjon mot ny sesong og inspirerer meg til å jobbe hardt videre.

De siste dagene har både kvinnelige og mannlige toppdommere vært samlet i Oslo til det sedvanlige høstkurset i forkant av cupfinalene.
– På samlingen evaluerte vi årets sesong, veldig likt det som skjer på høstsamlingene ute i kretsene. Ser på klipp, gjennomgår punkter hvor vi har forberingspotensiale og hva som har vært positivt. Det blir også gitt noe informasjon om neste sesong, fortelle Sørø.

Selv har hun vært igjennom et par uke av en litt mer rolig kaliber enn vanlig. Snart er «hvileperioden» imidlertid over.
– Fra mandag starter fullt fokus mot 2016 sesongen med sesongoppkjøring. I begynnelsen blir det mye trening for å både bli hurtigere og øke kondisjonen. Fra medio februar blir det også treningskamper, sier Marte Sørø.