Ballen var aldri inne

0
442

En situasjon fra dansk fotball denne helgen viser hvor vanskelig det er å bedømme om ballen er inne med mindre man står på streken når situasjonen oppstår. Skuddet fra Lasse Rise skaper en situasjon hvor målvakten på Silkeborg, Thomas Nørgaard, kaster seg etter ballen og får slått den vekk fra streken.

Assistendommeren er på ca. tre meters avstand fra mållinjen, og fullfører ned til hjørneflagget før han markerer for mål. Med tanke på at assistentdommer jo ligger på nest bakerste spiller på forsvarende lag, har han ikke mulighet til å få en bedre plassering ut fra spillets gang. Likevel blir avgjørelsen feil.

I en kamp i lavere divisjoner vil man aldri fått fasit, slik man får i de øverste divisjoner. Her ser man at gode intensjoner hvor magefølelsen til assistendommer gjør at han markerer ikke er nok. Dommer Anders Poulsen har gått ut i etterkant og sagt at avgjørelsen var feil, og at han tar den på sin kappe. Det er fair nok med tanke på at vi som dommere er et lag, men det er ikke hoveddommeren som kan lastes i denne situasjonen.

Det som nok vil skje i etterkant er at diskusjonen om mållinjeteknologi vil blomstre også i skandinavia, og det er bra. Heldigvis ble scoringen her trolig ikke kampavgjørende, men i en jevn kamp kan en slik avgjørese være med å bestemme plasseringer på tabellen.

Her kan du se situasjonen på dansk TV

Bildet er skjermdump fra Dansk Radio