kampsitFotballdommerne i NFF Hordaland har en tradisjon at de høyst rangert møter de som er i bredden. Så hvem er best av topp og bredde? Vi har fått denne rapporten.

Tekst: Charles Whiteley   Foto: Katharina Olsen

Torsdag 14.juli ble 41 dommere til spillere, tre dommere til trenere, en ble til arrangør, og flere ble til tilskuere. Til å lede kampen fikk vi fire dommere i rollen som – dommere. Det var duket for en av de store sosiale sammenkomstene mellom dommerne i NFF Hordaland – den fjerde i rekken siden 2012! (Og vi satser på at 2013 blir det eneste pauseåret!) For  anledningen var vi så priviligerte at FK Fyllingsdalen lot oss ta i bruk Varden Amfi – klubbens storstue! Ikke nok med dette – åpen kiosk og speakertjeneste i øverste klasse fulgte med og skapte de beste rammer en slik kamp kan få!

innbytteDommer med FIFA-erfaring

Spillerne ble i forkant av kampen delt inn i lagene etter rangering, der ”Topp” består av de øverst rangerte dommerne som melder seg til tjeneste, mens ”Bredde” består av dommerne i de resterende divisjonene. Hovedsakelig har dette betydd dommere 5.divisjon og oppover med tilskudd fra 6.divisjon på Topp, og dommere fra 6.divisjon, aldersbestemt og rekrutteringsdommere har tatt plass i Bredde.

For anledningen kan det nevnes at også dommere fra NFF deltok på kampen! Kai Erik Steen (HD i TL), Steinar Hauge (HD i OBOS) og Christer Jørgensen (AD i OBOS) spilte for TOPP, mens kampens dommer var Tom Harald Grønevik til daglig opererer som AD i Tippeligaen med FIFA-rangering!

 I forkant av kampen ble det også laget til en markering for avdøde Jan Egil Helle, en tidligere dommerkollega som dessverre gikk bort 12.juli kjent som en markant skikkelse fra Arna-Bjørnar sitt miljø. Det ble lest opp minneord og markeringen ble avsluttet med 1 minutts stillhet.

Tøff offsidelinje

Før kampen ledet Topp over Bredde med 2-1 i seire totalt, og 14-12 i målforskjell. Med 26 mål totalt på tre kamper var det store forventninger til festfotball! Og det manglet ikke på forsøk underveis i kampen. Topp tok tidlig initiativet i kampen og hadde en rekke sjanser de burde scoret på. Noen av dem var av det utrolige slaget man bare ikke kan bomme på, mens andre ble reddet av en for anledningen meget god keeper i Ole Andreas Pettersen i buret til Bredde.

scoringDet skal også nevnes at det i løpet av en halvtime ble avvinket 7-8 løp for offside!

Og etter 20 minutter ble det mål i kampen – Bredde tok ledelsen mot spillets gang etter scoring fra Bruno Rojas. Dette ble også pauseresultatet lagene tok med seg til garderoben etter en rekke store, brente sjanser fra Topp.

Peptalk som virket

Hva som ble sagt i garderobene til Topp og Bredde er uvisst, men det levnet liten tvil om at det som hadde kommet frem i Breddes peptalk nådde best gjennom. Etter 52 min av kampen satte en av rekrutteringsdommerne, Sondre Bratli inn lagets andre mål! Og det tok ikke mer enn fem minutter til før effektiviteten alle norske fotballag burde lære av slo til igjen. Shuvo Paul satte elegant et frispark fra omlag 18 meter nydelig inn bak muren og forbi keeper i målet til Topp. Med 0-3 hadde Topp en oppgave foran seg som etterhvert så svært krevende ut. 

Etter 77 minutter øynet de likevel et håp da Raymond Nesse satte ballen i mål etter et sjansesløseri ut av dimensjoner. Ledelsen av arrangementskomiteen ventet til det nærmet seg fulltid og begynte nesten å gjøre klar premiene inntil Tom Harald Grønevik blåste straffespark i det 90.minutt! Steinar Hauge satte ballen inn til 2-3, og kampen var for alvor på bristepunktet! Det ble i samme øyeblikk lagt til 5 minutter – skulle Topp ta dette videre til straffekonkurranse helt på slutten?

Banens-beste-Ole-Andreas-PettersenBanens best

Slik så det ut da Tom Harald igjen blåste straffespark på overtid av overtiden! Det var duket for Ole Andreas Pettersen i mål mot Steinar Hauge som straffeskytter. Bredde mot Topp. Steinar satte ballen i samme hjørne som sist, men hvem andre enn banens definitivt beste spiller var nede i hjørnet og plukket skuddet? Dermed ble kampen avblåst – Bredde vant 2-3 over Topp etter en forrykende avslutning!

Det ble delt ut diplom til alle spillere på Bredde etter kampen, samt pris til banens beste – som tidligere nevnt ble dette Ole Andreas Pettersen! Til slutt tok kapteinen selv – Ole Andreas – også med seg beviset på at laget vant kampen og jublet med laget! Beviset på seieren havnet i leiligheten til Trond Gausemel som var hovedtrener for laget.

Det er et helt år til neste gang kampen spilles igjen, og i mellomtiden ønskes alle dommere på alle nivåer lykke til med både høstsesong og vårsesong før fløyten slippes og skoene knyttes til nok en kamp mellom Topp og Bredde i 2017!

 

Kampfakta:

Topp – Bredde 2-3

Varden Amfi

Tilskuere: Ca. 50

Målscorere: 0-1 Bruno Rojas (20), 0-2 Sondre Bratli (52), 0-3 Shuvo Paul (57), 1-3 Raymond Nesse (77), Steinar Hauge (str, 90)

Gule kort: Bruno Rojas, Henning Åsheim (Bredde) – Kai Erik Steen (Topp)

Dommer: Tom Harald Grønevik, Gneist

Assistenter: René Nordvik, Nore Neset – Marcus Arildsen, Kjøkkelvik

4.dommer: Kenneth Heggøy, Varegg

 

Topp – Bredde 2-2 (16-15 i målforskjell). Målsnitt 6,25 pr kamp

mangespillere