Anders Olav Dale fra Nordre Holsnøy IL i Hordaland Fotballkrets er nominert til prisen «Årets unge leder» i Norges Fotballforbund. Dale debuterte i Tippeligaen som assistentdommer i år, men sier det er andre årsaker som ligger bak nominasjonen.

– Nominasjonen har nok lite med min aktive dommergjerning å gjøre. Bakgrunnen er mitt engasjement i min klubb. Der har jeg vært leder for fotballgruppen i tre år, og ble på årsmøtet i 2015 valgt som leder for hovedstyret. Fair Play er viktig for meg, og klubben min tar dette på alvor. Vi er Fair Play klubb i Hordaland fotballkrets. I tillegg er jeg oppfølgingsansvarlig for rekrutteringsdommerene i Hordaland fotballkrets. Dette er veldig kjekt å holde på med, og gir meg energi. Utvikling av klubb og dommere er kjekt å holde på med. I tillegg er jeg i det siste vært med som lagleder for klubbens a-lag når det trengs, sier Dale til dommere.no.

I sitt altomfattende arbeid på ledersiden har Dale vært klar over at forbundet deler ut en pris til årets unge leder.

– Ja, det er en pris som deles ut årlig på lederseminaret til NFF. At jeg faller inn under kriteriene for å bli nominert er en ære i seg selv.

Det er tre personer som er nominert, og Dale vil ikke spekulere i mulighetene om å stikke av med prisen.

– Bare det å være nominert er i seg selv veldig kjekt og henger høyt for meg. Det er alltid motiverende når innsatsen man legger ned blir lagt merke til. Jeg er sikker på at de andre nominerte gjør en strålende jobb i sine klubber og lokalmiljø, det vil derfor bli tøff konkurranse om å nå helt til topps, avslutter Anders Olav Dale.