Dømmer kamp verdt to milliarder

0
595

dommerklikkDet er mye som står på spill når dommer Mike Dean blåser igang kampen i engelsk Championship mellom Middelsbrough og Brighton. De to lagene kjemper om andreplassen i Championship (nest øverste nivå), og det er to lag som rykker direkte opp til Premier League. Burnley er allerede klare, mens det laget som vinner kampen lørdag følger med opp ett nivå.

Et opprykk er beregnet å ha en økonomisk gevinst på svimlende to milliarder kroner. Før siste serierunde har Middelbrough bedre målforskjell enn Brighton, så for hjemmelaget holder det med uavgjort.

Laget som taper har fotsatt mulighet til opprykk, men da gjennom playoff mot lagene som ender fra tredje til sjetteplass på tabellen. Her møtes nummer tre og nummer seks, samt nummer fire og nummer fem, i semifinaler, hvor vinnerne spiller en finale om den siste plassen i Premier League. Det er allerede klart at de tre øvrige lagene i playoff er Hull, Derby og Sheffield Wednesday.

47 år gamle Mike Dean har i hovedsak dømt kamper i Premier League denne sesongen, men har også hatt to kamper i Championsip før han nå dømmer den meget viktige kampen lørdag ettermiddag. Det har en stund vært klart at denne kampen kunne bli helt avgjørende, og det har de siste ukene vært umulig å oppdrive billetter til oppgjøret.

Vi i dommere.no liker ikke å ha feil i våre saker. Om du finner en faktafeil eller skrivefeil, setter vi pris på om du tar kontakt på hoveddommer@dommere.no og sier i fra.