Da dommeren skulle gi spilleren hans andre gule kort, ble spilleren så sint at han slo til dommer John Bieniewicz så han døde. Det hele skjedde i Michigan USA i fjor sommer, og rett før klokken 15:30 norsk tid fredag ble den 37 år gamle spilleren dømt til ubetinget fengsel i inntil 15 år, men med mulighet for løslatelse etter åtte år ved god oppførsel.

Fotballspilleren sa seg i retten skyldig i uaktsomt drap, og forsvareren fortalte at mannen oppriktig angret det hele. Før domsavgivelsen fikk John Bieniewicz sin familie si noen ord, og 37-åringen klarte ikke å møte blikket til familien til mannen han drepte. Familien fortalte historien om en mann som elsket å dømme og som også deltok aktiv med å trene barn i fotball.

Bieniewicz sin kone sa i retten at mannen med sitt slag hadde ødelagt to familier, både deres og sin egen, og avsluttet med å gi spilleren et rødt kort hun hadde tatt med seg til retten.

Den dømte spilleren sa selv i retten hvor mye han angret, og ba om unnskyld til alle de berørte.

– Fra mitt hjerte sier jeg unnskyld. Jeg visste ikke at dette skulle skje, sa han

Som følge av hendelsen vurderer delstaten Michigan å innføre en ny lov som gir strengere straffer dersom man angriper dommere innen idrett. 19 andre stater i USA har allerede en slik lov.