dommerklikkI dag kom nyheten om at Svein-Erik Edvartsen er tatt ut som en av åtte hoveddommere som skal ta hånd om EM for U17 i Aserbadjan i mai i år.

– Det er morsomt å bli oppnevnt til mesterskap av UEFA. Det er mange om beinet, så jeg er veldig happy med dette, sier Edvartsen.

Mens det hele ble offentlig i dag, fikk Edvartsen beskjed for et par dager siden.

– Vi får aldri signaler før opplevelser. En av de tre dommerbossene i UEFA ringte meg mandag og i dag kom det offisielt, sier Edvartsen.

Også dommersjef Terje Hauge er glad for oppnevningen, noe han gir uttrykk for på forbundets egne nettsider:

– Det er alltid veldig gledelig når norske toppdommere blir oppnevnt av UEFA/FIFA til mesterskap, og EM U17 vil være et flott utstillingsvindu for Svein-Erik Edvartsen, sier Hauge.

Mesterskapet spille som gruppespill med fire grupper á fire lag, hvor de to beste i hver gruppe går videre til kvartfinale.

Følgende lag skal delta i turneringen: Danmark, Skottland, Italia, Bosnia og Herzegovina, Tyskland, Nederland, Portugal, Sverige, Frankrike (tittelforsvarer), Østerrike, Serbia, Belgia, Spania og Aserbadjan (vertsnasjon).

Svein-Erik Edvartsen er også en del av Team Moen som skal dømme under EM i Frankrike i sommer. Det betyr mye forberedelser til to mesterskap, uten at det skaper noen store utfordringer.

– Ingen problemer å kombinere dette med rollen i teamet til Moen. Blir bra med to mesterskap på to måneder, sier Edvartsen.