Nok en dommer er klar for sin første kamp på nivå tre i norsk herrefotball. Søndag møtes Fløy og Fyllingsdalen i Oddsenligaen avdeling tre, og Espen Samuelsen fra Vestfossen i Buskerud vil nok merke at pulsen stiger litt mer enn normalt når han inntar kunstgresset på Flekkerøya.

– Det å skulle debutere på et nytt nivå er alltid spennende, men jeg gleder meg selvsagt utrolig mye. Jeg føler meg heldig som har fått denne muligheten og vil åpenbart ta vare på den, forteller 20-åringen til dommere.no.

Her er hele oppsettet for Oddsenligaen runde 17 (åpnes i nytt vindu)

Langtur til kampen

Det at kampen går rett utenfor Kristiansand, et godt stykke vekk fra arenaene han vanligvis dømmer, synes Espen er helt greit.

– Det er morsomt å kunne få lov til å dra ut av egen krets, møte nye folk og arenaer. Jeg har jobbet målrettet for å lykkes med de tilbakemeldingene jeg har fått fra veiledere etter kamper i 3. divisjon og føler at jeg har mestret det på en god måte.

Espen Samuelsen har blitt ekstra nøye fulgt opp i år som følge av uttak til NORECOR trinn 2. Årets deltakelse under Norway Cup var hans andre på NFFs satsing under turneringen.

– Jeg føler meg privilegert som har fått lov til å være med som offisiell deltaker på forbundets samling under Norway Cup to ganger. Det er en utrolig positiv og lærerik opplevelse som definitivt har gitt meg mye. Det å kunne delta på en slik intensiv samling gjør at man får tett oppfølging i forbindelse med hver eneste kamp, noe som igjen gjør at det er lettere å terpe på detaljer, samt finpusse og videreutvikle helheten som dommer. Under samlingen blir man dessuten kjent med andre dommere, både gutter og jenter, fra hele landet og man sitter igjen med mange gode vennskap i ettertid.

Dømmer på flere arenaer

I tillegg til satsingen som fotballdommer, er 20-åringen fra Vestfossen også å finne med fløyte på håndballbanen. Her er han på et nivå som gjør at han dømmer andredivisjon for både damer og herrer. Selv er han overbevist om at det er ting å ta med seg som dommer fra den ene idretten til den andre.

– Jeg vet at mange er skeptiske til at jeg, eller andre for den saks skyld, dømmer både fotball og håndball. Jeg tenker og vet med meg selv at så lenge jeg har tid, ork og lyst til å holde på med begge deler, så får jeg det til. Dersom det skulle ha seg slik at jeg må velge mellom en av disse, så har jeg allerede tatt dette valget – noe forbundet også er klar over. Jeg er overbevist om at man kan ta med seg mye fra håndballdømmingen inn i det å dømme fotball, og motsatt.

Så fotballen er tydelig det området hvor han satser mest. Likevel kom det som en overraskelse at det søndag blir debut i Oddsenligaen.

– Ja, jeg ble overrasket over at jeg fikk muligheten såpass tidlig. I forkant av sesongen hadde jeg et mål om å få en kamp eller to i Oddsenligaen mot slutten av sesongen, men nå har jeg altså fått den allerede i august – noe jeg for øvrig er veldig glad for, avslutter Espen Samuelsen.

Med seg på som assistentdommere har han for øvrig Jon Haaversen, som debuterte som hoveddommer i Oddsenligaen i vår, og Jens Myhrstad, en lokal agderdommer som er på vei oppover i systemet.