Klubbene i Premier League vil denne sesongen raskere bli bøtelagte ved protester mot dommeren eller assistentdommerne. For mens man tidligere har risikert bøter om tre eller flere spillere har konfrontert dommer/assistendommer, er tallet nå redusert til to eller flere spiller.

Dette betyr i klartekst at kun en mann kan reagere mot dommeravgjørelser, og at det engelske fotballforbundet har tatt et langt skritt mot praksisen i rugby, hvor kun kapteinene har lov til å henvende seg til dommeren.

Bøtenivået vil trolig ligge på et 20 000 til 30 000 pund ved overtredelser, og summen vil øke ved gjentatte overtredelser av samme klubb.

FA bruker som argumentasjon at man vil til livs et problem som går ut over fotballens integritet, og som er et dårlig eksempel for yngre spillere.

Fra før er det hjemmel i regelverket for å gi gult kort for protester, og da særdeles om dommeren omringes av spillere. Nå vil klubbene i Premier League i større grad også stå til rette for oppførselen selv om det ikke skulle bli delt ut kort.