anders-olav-dale-7

Anders Olav Dale under sin debut i Tippeligaen.

Da kampen mellom Haugesund og Strømsgodset ble blåst i gang søndag, fikk Anders Olav Dale fra Nordre Holsnøy IL i Hordaland sine første minutter som assistentdommer i Tippeligaen. Etter en vel gjennomført jobb, er han godt fornøyd etter debuten.

– Det var veldig moro å få kamp i Tippeligaen som AD. Har jobbet mot det i noen år og da er det kjekt å få sjansen, sier Dale til dommere.no.

Større oppmerksomhet

Dale har hatt store oppdrag som assistentdommer i OBOS-ligaen, og var AD1 i 16. mai-oppgjøret mellom Brann og Nest Sotra. Det er imidlertid noe spesielt med Tippeligaen.

Rammene rundt kampen og fokuset på matchen var vel den største forskjellen. Ellers går ting litt hurtigere og det blir kanskje enda flere situasjoner man må vurdere.

Naturlig nok håper han nå det blir flere kamper på dette nivået framover.

Håper på flere muligheter i Tippeligaen etterhvert i år og at jeg kommer med i gruppen med Tippeliga-AD`er til neste sesong. For å klare det må jeg fortsette å utvikle meg samtidig som treningsrutiner må opprettholdes.

800-dale-perspektiv

Full kontroll på offsidelinja.

Et naturlig valg

På spørsmål om hvorfor han valgte å satse som assistentdommer, er svaret til Anders Olav Dale klart nok:

– Det har blitt sånn naturlig. Det er der de fleste mulighetene har bydd seg, og jeg har hatt mange flotte opplevelser som AD allerede og håper selvsagt på flere.

For ham er det ikke noe tema at det jo er hoveddommeren som får mest oppmerksomhet i forbindelse med kampene.

– Det er ikke noe jeg tenker mye på. Dømming er lagsport det også, så det å være en del av et dommerteam krever like mye kunnskap om regler og spillet enten du er HD eller AD. At det er mest fokus på HD er naturlig da det er han/hun som har hovedansvaret for kampen. Det kjekkeste med en kamp er og lykkes sammen, avslutter Dale.

PS. Allerede kommende helg er det en ny debutant som AD i Tippeligaen når Morten Jensen fra Fjellhamar FK er AD2 i oppgjøret Bodø/Glimt – Mjøndalen.