Gir alt av dommerpenger til Redd Barna

0
469

17 år gamle John Hauger fra Iveland har gjort et spenstig valg foran sesongen 2015. Agderdommeren har nemlig bestemt seg for å donere alt av penger han får inn på dømmingen til Redd Barna.

– Det var en veldig spontan avgjørelse, men jeg vet selv at jeg har råd til å gi pengene bort og at de blir brukt til en kjempe god sak, sier Hauger til dommere.no.

Andre har mer bruk for pengene

Det var Fedrelandsvennen som først skrev om den unge mannen som dømmer for Vindbjart. Både til avisa og til oss sier 17-åringen at han ser at andre nok har mer brukt for pengene enn ham.

– Det er mye jeg har lyst på, som jeg kunne brukt pengene på. Men, det er unødvendige ting som er overhode ikke har bruk for. Jeg vet at andre har mye mer bruk for disse pengene enn jeg har.

Og tilbakemeldingene på avgjørelsen har vært mange.

– Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra både kjente og ukjente. Det er veldig hyggelig at så mange setter pris avgjørelsen min, sier Hauger.

Bidrar til å gi barn mat, vann og helsehjelp

På spørsmål om hvorfor han valgte Redd Barna blant alle de hjelpeorganisasjonene som finnes, har John Hauger et klart svar.

– Redd Barna arbeider for å sikre de mest utsatte barna skolegang, mat, rent vann, helsehjelp, lek og fritidsaktiviteter i trygge omgivelser. Ved å gi et bidrag til Redd Barnas arbeid bidrar jeg til å gjøre barn uavhengige og selvstendige, slik at de kan forandre- og utvikle samfunnet de lever i.

Og et enkelt regnestykke viser at det fort kan bli snakk om over 40 000 kroner i bidrag fra den unge dommeren til Redd Barna.

– Jeg regner med å dømme mellom 40 og 50 kamper i løpet av 2015. Jeg skal også dømme kamper på Norway Cup i år. Så jeg ser frem til å tjene penger til en veldig god sak, samtidig som jeg kan stå ute på fotball banen å gjøre det jeg liker best, sier John Hauger.

Helt unikt

mats-500
Mats Nesmann er leder i dommerkomitéen i Agder Fotballkrets.

Leder i dommerkomitéen i Agder Fotballkrets, Mats Nesmann, sier til Fedrelandsvennen at avgjørelsen til Hauger er forbilledlig.

– Han må være en bevisst, ung fyr, som har noen gode idealer i livet, sier Nesmann.

Og hos Redd Barna har de aldri hørt om en fotballdommer som gjør noe lignende.

– Det er helt utrolig at han ønsker å støtte Redd Barnas arbeid. Det setter vi stor pris på. Vi håper folk lytter til både fløyta hans, og hva han har å si, sier informasjonsleder Philip Crabtree til Fedrelandsvennen.