Treningskamper i forkant av sesongen gir ofte dommerne muligheter til å dømme kamper med lag både på eget nivå og på nivåene over. I dag benyttet Henrik Ingwardo (foto: Glenn Due-Sørensen) fra Akershus Fotballkrets muligheten til å skaffe seg mer erfaring da han dømte treningskamp mellom Ull/Kisa og Ham Kam. For Ingwardo dømmer i PostNord-ligaen, samme nivå som bortelaget, mens Ull/Kisa som kjent er et nivå høyere.

– Treningskamper med lag på et nivå høyere enn der man selv dømmer er en knallgod læringsarena og en fin sjanse til å utvikle seg og få erfaring på et høyere nivå. Treningskamper er en veldig viktig del av forberedelsene til sesongen for min del, forteller Henrik Ingwardo til dommere.no.

Fokus på teamsamarbeid

Den unge dommeren fra Romerike bruker treningskampene godt. For her handler det ikke bare om å få blåst en kamp. Hver kamp har en klar mening.

– Jeg setter alltid noen målsetninger for hver kamp, og det gjelder også i treningskamper. Det kan variere fra kamp til kamp hva jeg ønsker å jobbe med, og det er gjerne forbedringer fra forrige kamp eller egenskaper jeg ønsker å videreutvikle. Jeg forbereder meg alltid på samme måte til hver kamp uavhengig av nivå på kampen.

Med seg i kampen mellom Ull/Kisa og Ham Kam hadde han gode ADer i Tom Kenneth Sandvold og Anders Bodding. De var en del av dagens målsetting.

– Idag fungerte ting fint, og jeg er godt fornøyd med gjennomføringen. Teamsamarbeidet var et av fokusområdene og det fungerte bra, sier Ingwardo.

henrik ingwardo 2Lyst til å prøve et hakk høyere

Med nytt seriesystem fra 2017, blir sesongen som snart starter meget viktig for alle dommere som er på nivå fra dagens fjerdedivisjon og oppover. For Ingwardo er målet å komme seg et hakk videre, først og fremst kvalitetsmessig, men gjerne også på divisjonsnivå.

– Mitt mål for sesongen 2016 er å fortsette med de samme tingene jeg følte at fungerte i fjor, samt videreutvikle ting jeg kan bli bedre på. Jeg var godt fornøyd med sesongen 2015, så dette vil jeg videreføre, slik at jeg kanskje kan få prøve meg på et nivå høyere.

Og så langt føler han at ting er i rute, en drøy måned før seriestart i PostNord-ligaen.

– Ja, det føler jeg. Har trent godt, og dømt fine treningskamper.

Og det er mye som står på programmet i de siste ukene før alvoret starter.

– Det blir fint med regionskurs neste helg, og hilse på gode kolleger fra hele landet og folk man ikke ser så ofte. Det blir også fint med en faglig spissing fra folk med mye kompetanse før sesongen begynner. Helgen etter det igjen er det Regionstiltak i Østfold der jeg skal dømme to kamper og ha faglig påfyll i mellom kampene. Jeg gleder meg til sesongen, fastslår Henrik Ingwardo.

—-

Om du liker sakene på dommere.no, kan du støtte vårt arbeid med å promotere dommersaken ved å trykke på en reklame eller to her på nettsiden. Vi får i snitt et par kroner pr. reklameklikk, og dette er med å drifte denne dommersiden.