Nye dommere er på vei oppover i systemet, og lørdag 31. mai er det Ali Iqbal Tahir (Foto: Isaak Elias) fra Holmlia SK i Oslo Fotballkrets som får sin debut i Oddsenligaen når han tar hånd om oppgjøret mellom KFUM og Harstad.

– Det var helt klart en hyggelig beskjed å få. Det er alltid gøy å oppnå mål man har satt seg, forteller Tahir til dommere.no.

Samtidig er han rask til å påpeke at det er flere som skal ha sin del av æren for at han avanserer på dommerpyramiden.

– Å ta et steg opp er ikke noe man gjør alene. Jeg er glad for alle de som har brukt mye tid og ressurser for å utvikle meg som dommer og person.

Lei av foreldre som dømte

Dommerkarrieren til oslodommeren startet tilbake i 2009.

– Den gangen var jeg 15 år gammel, og hovedårsaken til at jeg begynte med dømming, var at jeg var lei av at vi alltid fikk en forelder som dommer i kamper jeg spilte.

I sitt sjuende år får han muligheten til å prøve seg på tredje øverste nivå i norsk fotball. Der vil han gjøre det han alltid gjør i forbindelse med kamper.

– Vi skal ikke gjøre noe annerledes enn det vi alltid pleier å gjøre. Det er viktig å fortsette slik som vi har gjort innledningsvis i sesongen. 

Og på spørsmål om hjerte vil banke litt ekstra hardt før kampen 31. mai, er svaret kort og greit:

– Ut fra tidligere debutkamper kan jeg ikke si at jeg er nevneverdig nervøs.

Man kan nå lengre enn man tror

Ali Iqbal Tahir har allerede eliteserieerfaring, men det er innen futsal. I arbeidet med å bli en stadig bedre dommer, har en delmål som noe av oppskriften.

– Jeg er av den oppfatning at man gjennom å fokusere på noen områder for utvikling, lettere ser fremgang. I tillegg tenker jeg det er viktig å ikke sette begrensninger for seg selv. 

For uten begrensninger, er det jo lettere å se hvor langt man faktisk kan komme.

– Man kan som regel nå langt, og mye lenger enn man tror. Men å sette korte delmål for seg selv en fin måte å oppleve mestring og få økt motivasjon. Det, i kombinasjon med å være ydmyk og lærevillig, er en god oppskrift for alle, avslutter Tahir.