Tom Harald Hagen (37) har gitt beskjed om at han trekker seg som FIFA-dommer med umiddelbar virkning. Avgjørelsen kommer overraskende, men Hagen selv sier til NFFs nettsider at dette ikke betyr at han gir seg med dømming på toppnivå i Norge.

– Jeg har dømt internasjonalt i syv år, og det har vært syv spennende og utviklende år. Samtidig har det tatt veldig mye tid og krefter. Etter en totalvurdering har jeg landet på at jeg ønsker å prioritere ting annerledes fremover. Men jeg er fortsatt lidenskapelig opptatt av dømming og er motivert for å dømme i Tippeligaen i mange år, sier Tom Harald Hagen til fotball.no.

Dommersjef Terje Hauge var ikke informert på forhånd.

– Vi beklager at en av våre beste toppdommere gir seg internasjonalt i en så ung alder, sier Hauge til fotball.no, samtidig som han understreker at han respekterer avgjørelsen.

Hagen dømte så sent som 30. juli i tredje kvalifiserende runde til Europaligaen, og har også en rekke kamper i kvalifisering og gruppespill i Champions League. Han har også ledet kamper i gruppespillet i EM- og VM-kvalifiseringen. Innen FIFA var han i Europa rangert på nivået rett under elitedommerne.