Dommersjef Terje Hauge er godt fornøyd med dommerprestasjonene så langt i sesongen. 32 kamper er gjennomført, og generelt sett har dommerne gjort jobben sin godt.

– Jeg er godt fornøyd med starten på sesongen, jevnt over meget gode prestasjoner. Vi har 3-4 enkeltsituasjoner (svart/hvitt) som skulle vært løst med straffespark, rødt kort eller offside som er våre forbedringspunkter til de neste runder, sier Hauge til dommere.no.

Fokus på farlige taklinger

I forkant av sesongen ble det satt fokus på å beskytte spillerne, og det mener Hauge dommerne har gjort.

– Ja, dommerne har klart å følge opp intensjonen om å beskytte spillerne og har det som fokusområde til hver kamp. Det er èn situasjon vi har mistet så langt (som skulle vært rødt kort), som vi plukker neste gang!

Dommersjefen mener det er for tidlig å vurdere om man må skjerpe inn på enkelte områder.

– Dommerne har tilgang til bilder fra kampene i TL og OBOS-ligaen. NFF Faggruppe konkluderer alle tvilsomme situasjonene etter hver runde og dommerteamet får tilbakemelding. Dermed justeres «listen» fortløpende og dommerne må få 5-6 runder før vi snakker om å innskjerpe på enkeltområder.

Media har vært flinke

Naturligvis har det vært episoder som er tatt op i media, enten gjennom journalistene eller ved uttalelser fra trenere og spillere. Terje Hauge mener imidlertid media så langt har opptrådt på en ryddig måte.

– Som ny Dommersjef synes jeg at oppmerksomheten vi har fått etter enkeltkamper/situasjoner har  vært berettiget og media har vært flinke å holde fokus på «faget» (avgjørelsen) og ikke hatt fokus på personen (dommeren). Det er kun Brage som dommer har fått litt ekstra, fastslår dommersjefen.