Troms Fotballkrets hentet fra Geir Oskar Isaksen da de under kretstinget i helgen delte ut sitt hederstegn for idrettslige prestasjoner. Isaksen har lagt bak seg flere meget gode sesonger som assistentdommer, og er nå rangert som FIFA-AD.

– Da jeg startet å dømme i 2005 hadde jeg aldri trodd jeg skulle bli AD i Tippeligaen, og i hvertfall ikke FIFA-AD. Det var kun i mine drømmer, men så ble det jo sant. Da jeg begynte og satse i 2010, var en av mine hovedmål å bli AD i Tippeligaen, og etter det FIFA AD. Det viser bare hvor viktig det er og sette seg mål. og jobbe opp mot de hver dag. Man får lønn for strevet om man er villig til å trene og jobbe hardt, sier Geir Oskar Isaksen til dommere.no.

Tok et tydelig valg

Isaksen synes det er morsomt at kretsen følger med på hva egne dommer presterer.

– Det å få en slik pris fra egen krets er stort. At man blir lagt merke til av egen krets og de rundt deg, hjelper på motivasjonen og lysten til og nå enda lengre. Jeg startet å dømme som 17 åring, og da var støtten fra kretsen og de andre dommerne veldig viktig for meg. Hadde aldri kommet meg så langt uten kretsen og NFF med Jan Petter som mentor og lærer.

Men hva var det som fikk Geir Oskar til å velge en dommerkarriere som AD i stedet for hvoeddommer.

– Jeg trives bedre som AD en som hoveddommer, og har bedre kvaliteter som AD. Blant annet så er jeg hurtig, noe som er en veldig god egenskap å ha. Valget gjorde at jeg fikk færre kamper som hoveddommer, men flere som assistentdommer. Det er jeg fornøyd med nå, sier Isaksen.

Valget gjorde samtidig at han trente mer spesifikt.

– Som AD er hurtighet veldig viktig, samtidig som man må være generelt godt trent. Det handler også om løpsteknikker slik som sidelengs bevegelser og det å kombinere sidelengs bevegelse med spurter. Der ligger nok den største forskjellen i hva som er viktigst å trene på, sier Geir Oskar Isaksen.

Følger godt med på dommerne sine

Med prisen markerer Troms Fotballkrets seg som meget oppgående når det gjelder å sette pris på topprestasjoner blant de som satser på dommergjerningen.

– Våre toppdommere er våre «flaggskip» – nasjonalt og internasjonalt, og da skulle de egentlig bare mangle at vi ikke følger dem opp, sier daglig leder Jo Are Vik.

Han er krystallklar på at Isaksen er rett mann til å få hederstegnet for idrettslige prestasjoner.

– Det er svært positivt med Geir Oskar, som egentlig har hatt en kometkarriere. Han har vært en del av en ungdomssatsing som har pågått en del år, og der det er flere som nå tar steg – både som dommere og assistentdommere. Anniken Haugen er et annet eksempel. Hun dømmer i Toppserien i 2015. I tillegg Har vi i 2015 faktisk alle dommerne i regionen i 2. divisjon, sier Vik.

Vi håper å kunne komme tilbake med en kommentar fra prisvinneren i løpet av mandagen.

Her er kretsens begrunnelse som ble lest opp under utdeling på kretstinget:

Hederstegn for idrettslige prestasjoner:

Hederstegn for idrettslige prestasjoner utdeles til enkeltpersoner eller klubber som har utmerket seg med en eller flere idrettsprestasjoner på høyt nivå.

Vi kan si følgende om kveldens mottaker av Troms Fotballkrets Hederstegn for idrettslige prestasjoner:

Denne gangen er det en dommer som tildeles hederstegnet for idrettslige prestasjoner.

Vedkommende etterfølger i så måte Hege Steinlund, Vibekè Larsen, Øyvind Alapnes og Stig Are Sørensen i hederstegnsammenheng.

Startet karrieren som dommer som 17-åring i 2005.

Har som dommer dømt flere år i 3. divisjon, og har også fått forsøkt seg i 2. divisjon.

Var i flere år i fotballkretsens utviklingsgruppe for unge dommere, og dette har gitt gode resultater.

Men det er først og fremst som assistentdommer vedkommende har markert seg.

Spesialiserte seg som assistentdommer for 3-4 år siden, og har etter det hatt stor framgang i denne delen av dommergjerningen.

Debuterte som assistentdommer på nivå 2 (den gang Adeccoligaen) i 2012.

Deltok på et UEFA-utviklingsprogram for unge dommere i 2012.

Debuterte som assistentdommer i Tippeligaen mellom Sandnes-Ulf og Molde i mai 2013. Har vært fast assistentdommer i Tippeligaen etter den tid, og har hatt en rekke oppdrag på øverste nivå.

Totalt har han vært i aksjon som assistentdommer i 35 kamper i Tippeligaen.

Har vært assistentdommer i G16-finalen mellom Mjølner og Rosenborg i 2011 og G19-finalen mellom Brann og Rosenborg i 2012.

Har vært assistentdommer i internasjonale aldersbestemte landskamper/turneringer.

Er for 2015 oppnevnt som en av Norges FIFA-assistentdommere.

En av Norges aller hurtigste dommere/assistentdommere, og har ekstremhurtighet og spilleforståelse som sin store force.

Han har jobbet målrettet og godt og har imponert med sine korrekte plasseringer og avgjørelse – hårfine og korrekte.

Representerer Ramfjord UIL, der han også har spilt fotball, men har også dømt for Skjervøy IK. Har også røtter i Kvænangen.

Mottakeren av hederstegnet er 26 år gammel.

Troms Fotballkrets Hederstegn for idrettslige prestasjoner tildeles:
Geir Oskar Isaksen, Ramfjord Ungdoms- og Idrettslag