dommerklikkNFF har foreløpig ikke bestemt når endringene i regler som International FA Board innfører under EM i Frankrike skal gjøres gjeldende i Norge. Blant endringene er den omstridte trippelbestrafningen når en åpenbar scoringsmulighet fratas inne i straffefeltet. Om kort tid vil det bli avgjort når regelendring kommer i Norge.

– Vi skal på neste dommerkomitémøte diskutere når vi innfører de nye spillereglene, sier dommersjef Terje Hauge.

Trykk her for å lese hvordan trippelstraffen skal mykes opp

Frykter ikke støy

Som regel venter man i Norge med slike endringer til påfølgende sesong. Dersom dette skulle bli tilfelle også denne gangen, noe som er sannsynlig, vil man se forskjellig fortolkninger mellom norsk og internasjonal fotball gjennom kommende høst. Hauge tror likevel ikke dette vil føre til uanødvendig støy på banen.

– Jeg tror ikke det blir støy hvis alle involverte er godt informert om hva man skal forholde seg frem til sesongslutt.

Samtidig må de som skal ut i internasjonale kamper vite om forskjellen.

– Det er viktig at norske lag og landslag som skal spille internasjonal fotball er godt informert og oppdatert på reglene fra 1. juni 2016, sier Hauge.

Forenklede regler

Det er for øvrig et omfattende arbeid med regelverket den tidligere toppdommeren David Elleray har gjort for å gjør fotballens regler mer oppdatert til den tiden vi lever i.

– David Elleray har gjort en fantastisk jobb med å forenkle reglene, og har stilt spørsmålet «Hva forventer fotballen?» i flere av endringene.

Hauge sier NFFs tette samarbeid med Elleray gjør at man hele tiden har vært godt informert om endringene som er på vei.

– Det er en fordel for oss at vi har et nært samarbeid med David Elleray knyttet til NORCORE, slik at vi hele tiden er oppdatert på hva som kommer fra IFAB, sier dommersjef Terje Hauge.