Dommer Mark Geiger (Foto: Ben Keller) har i følge CONCACAF sagt at han gjorde kampavgjørende feil under semifinalen mellom Panama og Mexico i Gold Cup. Det var spesielt to episoder under kampen som førte til sterke reaksjoner fra spillere og trenere hos Panama.

Først et rødt kort til Luis Tajeda i det 25. minutt. Til tross for dette tok Panama ledelsen i semifinalen, men på slutten av kampen fikk Mexico et straffespark da Roman Torres falt på ballen, og det gjorde at Mexico gikk videre til finalen. Det tok lang tid fra straffesparket ble idømt til kaoset hadde lagt seg med tilnærmet masseslagsmål på banen.

– Dommer Mark Geiger har akseptert at feil ble gjort og at disse var kampavgjørende, sier CONCACAF President Alfredo Hawit i en uttalelse. Hawit føyde også til at «slike menneskelige feil er en del av spillet.»

Panama har bedt CONCACAF om å fjerne de som setter opp dommere til kampene.

Også Costa Rica følte seg bortdømt mot Mexico i sluttspillet i turneringen da Mexico fikk et avgjørende straffespark på overtid av ekstraomgangene i kampen. Dommeren i denne kampen, Walter López, innrømmet torsdag at det ikke burde vært blåst straffespark. Han selv så ikke noen forseelse, men den amerikanske assistentdommeren ropte på kommunikasjonsutstyret at det var straffespark.

– Om han ikke hadde bedt meg dømme straffespark ville jeg ikke blåst, skal López fra Guatamala ha sagt til en avis i sitt hjemland.

– Vi jobber som team, og jeg stoler på alle mine kollegers meninger. Han er en god assistentdommer, men tok feil slik alle kan gjøre.

I etterkant har fotballforbundet i Costa Rica bedt om at López aldri mer dømmer en kamp hvor Costa Rica er involvert.

Det har i den senere tid vært mye diskusjoner om bruk av video i slike avgjørende situasjoner, og hendelsene i Gold Cup vil nok sette ytterligere fart i den debatten: