49 år gamle Ivar Olaisen ble utnevnt til årets dommer da Norway Cup ble avsluttet i helgen. Olaisen kommer fra Kristiansand, men bor i Sandnes, og var ikke forberedt på utnevnelsen.

– Jeg var ute og spiste middag sammen med noen dommerkolleger og veiledere da jeg fikk telefon om prisen. Det førte til noen gledestårer, for det å blir kåret til årets dommer i Norway Cup betyr mye for meg, forteller Olaisen til dommere.no.

Alltid positiv

Vanligvis blir årets dommer ropt opp under en seanse blant dommerne, men da prisen skulle deles ut i år var Olaisen et helt annet sted.

– Ivar var ute og dømte da prisutdelingen foregikk og han fikk derfor utmerkelsen etterpå. Nestkommandernde i dommeravdelingen, Espen Ramiro Kallerud, overrakte ham prisen, forteller dommersjef i Norway Cup, Jørn Smedsrud.

Han mener Olaisen var den helt riktige mannen for årets pris.

– Han har vært med i 17 år, alltid positiv og blid. Ivar er en god bidragsyter til det sosiale miljøet i NC, og opptrer på en ryddig og profesjonell måte. I tillegg har han bidratt med en meget god innats i Unified-klassen i år, sier Smedsrud.

Dømte finale

I tillegg til prisen ble det da også finalekamp i Unifide klasse Z på Olaisen. Tidligere i turneringens historie har han gått som AD i G13-finalen, samt dømt finalen i klasse S. Han legger ikke skjul på at uka på Ekebergsletta er viktig.

– Norway Cup betyr mye for meg. Her treffer jeg mange dommervenner år etter år, og det sosiale er en viktig faktor, sier Olaisen.

Nå venter høstsesongens mange kamper, først med cupkamp på Klepp.

– Der skal jeg være assistentdommer i NM for J19 førstkommende søndag, avslutter Ivar Olaisen.