Ken Henry Johnsen og Cathrine Eide er oppnevnt til å lede årets cupfinaler. Dermed følger NFF tradisjonen (det har vært unntak) om å utpeke en av kvartfinaledommerne til å lede årets høydepunkt i norsk fotball.

eideEide er først ut lørdag 21. november med NM-finalen for damer mellom Avaldsnes og LSK og har med seg assistentdommerne Monica Løkkeberg og Sonia Kahn, mens Marit Buhaug Folstad er fjerdedommer og Bente Skogvang er veileder.

– Jeg er utrolig privilegert som får lov til å dømme cupfinalen og ble utrolig glad da jeg fikk beskjed om det, sier Eide til fotball.no.

Herrefinalen mellom Rosenborg og Sarpsborg går søndag 22. november, og Ken Henry Johnsen får her med seg Tom Harald Grønevik og Ivar Michael Jahr som assistentdommere og Martin Lundby  som fjerdedommer. Jon-Michael Knutsen er satt opp som reserve assistentdommer mens Arnor Dingener dommerveileder i kampen.

Johnsen har vært Tippeligadommer siden 2008 og FIFA-dommer siden 2010. Han har dømt ni landskamper og rundt 50 internasjonale kamper.

–  Det er en stor ære å få dømme cupfinalen, det er er det største dommeroppdraget man kan bli oppnevnt til i Norge. Jeg gleder meg stort til kampen og ser frem til å bidra på fotballens høytidsdag, sier Johnsen, til fotball.no.

– Det er mange som har aksjer i at jeg nå har blitt utnevnt til dette oppdraget, både innenfor fotballen og utenfor. En som fortjener en stor takk er min far som, til tross for at sønnen er 40 år, fortsatt ofte besørger transport til kamper og konstruktive tilbakemeldinger fra en med enorm interresse for fotball, fortsetter Johnsen.