Det har vært spennende dager for Karoline Jensen (foto: Arne Teigen/Framtid i nord) som er dommer i Troms fotballkrets. Tirsdag debuterte hun i 4. divisjon for menn, i dag har hun bursdag og i morgen er det ny kamp i 4. divisjon.

Det er avisa Framtid i nord som skriver om dommere i sist tirsdags kamp mellom Finnsnes 2 og Stakkevollan.

– En artig match for dommertrioen. Det ble en ganske lett kamp å dømme. Jeg blåste ti frispark og delte ut et gult kort. Det var to snille lag, forteller dommertalentet fra Oksfjord til Framtid i nord.

Til dommere.no utdyper 19-åringen at hun med denne kampen oppnådde et av målene hun hadde satt for sesongen.

– Det var artig å debutere, og 4. divisjon var et av målene mine for sesongen. Kampen i seg selv var ikke vanskelig å dømme, men jeg merket litt forskjell fra 5. divisjon i forhold til fart og til selve spillet, sier Jensen.

Hun merket naturlig nok at det kriblet litt i kroppen før kampen.

– Er bestandig litt små nervøs før kamper.

Ambisjonene til Karoline er å komme seg enda noen skritt videre om dommer.

– Jeg vil jo nå lengst mulig som dommer. For å få det til må jeg være med på de tiltakene jeg får tilbud om, ta muligheten jeg får.

En ulempe i så måte, er at hun nå må dømme 2. divisjon damer, selv om innsatsen på herresiden tilsier at hun i hvert fall burde vært ett nivå høyere. Grunnen er enkel, men også litt tåpelig. Det er nemlig kretsene som setter opp dommere i 1. divisjon damer.

– Det er ikke noen 1. divisjons lag her i min krets, sier Jensen til dommere.no.

Oppladningen til morgendagens kamp mellom Lokomotiv Tromsø og Bardufoss, blir litt preget av dagens bursdagsfeiring.

– Den lader jeg opp til med et kakestykke, avslutter Karoline Jensen med smil.