Jon Romuld Håversen (18) fra Solbygg har hatt en kometkarriere etter at han begynte å satse som dommer. I 2015 debuterte han i 2. divisjon som kampleder, og under kretsen dommersamling i Lyngdal ble han overlevert prisen som Årets dommer i Agder Fotballkrets for forrige sesong.

– Veldig gøy, en fin anerkjennelse å få. Dette motiverer til å satse videre, sier Romuld Håversen.

Vil ha det gøy med dømming

Debuten i 2. divisjon skjedde mellom Arendal og Sola på Bjønnes. Han fikk 11 kamper i 2. divisjon i sin første sesong. Etter sesongen ble han rangert inn fast som regionsdommer.

– Ambisjonene videre er å etablere meg i 2. divisjon og få mer erfaring. For min del handler det om å skape den basisen jeg trenger for å komme videre. Ikke gå inn i kampen med høye skuldre, men skaffe trygghet. Ha det gøy med dømmingen, rett og slett, sier han.

Han har gått fort oppover i systemet.

– Jeg har ikke havnet i de verste situasjonene, men vet at noen er bekymret for det har gått for fort. Nøkkelordet for meg videre er tålmodighet. Jeg kan ikke regne med å ta like store steg så fort fremover, melder Han.

Dommerutvikler i Agder Fotballkrets, Geir Røstad, er imponert over fremskrittene som Jon Romuld Håversen har vist siden han begynte å dømme da han var 15.

– Å komme til nivå 3 som 18-åring er sterkt. Han våger å sette en god kampkontroll, samtidig som han lar spillerne få spille fotball. Han viser en kampledelse og ro som er sterk, og er flink til å skape tillit hos spillerne, sier Røstad.

Årets rekrutteringsdommer

Zyad Qashua (18) ble kåret til årets rekrutteringsdommer i Agder Fotballkrets. Den unge dommeren fra Mandalskameratene begynte å dømme i 2015 og viste store fremskritt gjennom sesongen.

– En ære for meg å få denne tittelen i mitt første år som dommer.

Qashua begynte å dømme fordi det virket gøy. Og sin første sesong har gitt mersmak.

– Jeg synes det er gøy være del av fotballen. Jeg hadde det veldig gøy denne sesongen, sier Zyad, som dømte 29 kamper i sin aller første sesong som rekrutteringsdommer.

Zyad har prøvd å vise engasjement overfor dem som fordeler kamper.

– Ja, jeg prøver å være engasjert og spør om å få kamper, sier han.

I løpet av sesongen har han rykket opp og blitt hoveddommer i juniorklassen (G19), og han har fått assistentdommeroppdrag i 4. divisjon.

– Jeg håper å bli så god som jeg kan bli, og håper å kunne ta et steg videre neste sesong, opplyser han.

Naglestad og Gullhav

De to øvrige prisene som ble delt ut under kretskurset, var årets breddedommer og årets assistentdommer.

Årets breddedommer ble Finn Naglestad fra Konsmo, mens Kristoffer Gullhav fra Imås ble årets assistentdommer.