De siste helgene har flere kretser hatt sine avsluttende høstsamlinger og med dette følger en rekke prisutdelinger. Prisutdelingene har gitt en indikasjon på at dette muligens kan ha vært kvinnenes år.

I Østfold ble Rikke Helene Melby kåret til årets dommer, i Nordmøre og Romsdal var det Ingvild Langnes Aarland som stakk av med prisen, mens det i Oslo var Fatemeh Zangeneh som stakk av med den gjeveste prisen. I Oslo ble også årets assistentdommer tildelt en kvinne, nemlig Sonia Skjold Khan. Alle prisvinnere skal i aksjon også neste helg i diverse cupfinaler.

Og disse er ikke alene om å bli årets dommer. For i Rogaland er det Cecilie Ege som er årets dommer. Også hun skal delta i finale til helgen, det som assistentdommer i J19.

Hos Norges Fotballforbunder er det fagansvarlig Geir Åge Holen i dommerseksjonen som har mest med de kvinnelige dommerne å gjøre. Han er glad for prisdrysset.

– Det er veldig gledelig at flere av våre kvinnelige dommertalenter blir satt pris på i egen krets. Flere av våre unge kvinnelige dommere jobber meget godt og fortjener utmerkelser for sin innsats som dommer, sier Holen til dommere.no.

Han føler de god prestasjonen også skyldes det kretsene selv legger ned i arbeid.

– Flere og flere kretser jobber aktivt for å få flere kvinnelige dommere, og dette ser vi stadig resultater av. Jeg har også inntrykk at kretsene setter mer og mer pris på sine kvinnelige dommere, og dermed skaper det mer oppmerksomhet rundt våre kvinnelige dommere.

Holen har et håp om at positiv oppmerksomhet rundt våre kvinnelige dommere skal føre til enda bedre rekruttering, og tror prisene er motiverende for dommerne som mottar dem.

– Det er helt klart at når man mottar en pris for sitt arbeide og ser at folk legger merke til gode prestasjoner blir man ytterligere motivert for å bli enda bedre. Vi i NFF håper jo på enda flere jenter som ønsker å dømme, og positive artikler om dommerne vil være med på å øke rekrutteringen, avslutter Geir Åge Holen.