Les disiplinærutvalgets begrunnelse

0
580
FOTO: Jarle Vines

dommerklikkJohn Arne Riise (foto: Jarle Vines) må stå over to kamper i serien etter oppførselen under kampen mellom Aalesund og Viking sist søndag. Her er disiplinærutvalgets begrunnelse:

Disiplinærsak 1/2016: John Arne Riise, Aalesund – Beslutning

Disiplinærutvalget har vurdert ovennevnte sak, og har på grunnlag av videobildene fra kampen, påtalenemndas innstilling og spillerens/klubbens forklaringer fattet følgende beslutning:

I medhold av Reaksjonsreglementet og Forbundsstyrets retningslinjer for disiplinærsaker ilegges John Arne Riise to kampers karantene for sin opptreden under Tippeligakampen mellom Aalesund og Viking 17.april.

Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at disiplinærutvalget finner det godtgjort at John Arne Riise, idet han gikk av banen, sa «fy f***, for en f****dommer». Dette skjedde rett foran TV-kameraet. Disiplinærutvalget legger videre vekt på at utsagnet ikke kom i «kampens hete» og at spilleren bør være klar over at det han sier kan bli hørt av de som er til stede rundt han. Slike uttalelser er fullstendig uakseptable.

Det er tatt hensyn til at Riise i etterkant har beklaget sin oppførsel.

Disiplinærutvalgets beslutning om å ilegge Riise to kampers karantene kan ankes innen tre dager. I saker hvor spiller ikke er utvist av dommer, men anmeldt av påtalenemnda i etterkant, vil beslutningen først tre i kraft når ankefristen har utløpt og saken er endelig avgjort.

Det betyr at Riise er disponibel til Aalesunds kamp mot Lillestrøm i Tippeligaen førstkommende torsdag. Karantenen gjelder kun for seriekamper. Det innebærer at Riise også er disponibel til Aafks NM-kamp mot Herd 27. april.