Marius Lien er en gjenganger når Agder Fotballkrets kårer årets dommer. Under dommersamlingen i Kristiansand i helgen fikk han sin fjerde pokal.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Selv ble Lien overrasket da hans navn dukket opp på skjermen under innledningen til dommersamlingen. For også i fjor ble han årets dommer.

– Denne så jeg ikke komme, men det er like gøy hver gang, sier 24-åringen fornøyd. Tidligere har Marius Lien fått pokalen som årets dommer i Agder for sesongene 2012, 2014 og 2017.

Rundt 100 dommere og veiledere er i helgen samlet i NFF Agder.

1) God sesong

Otra-dommeren har gjennom mange år vist å holde et høyt nivå, og debuterte i fjor i OBOS-ligaen. Her har dømmingen gått meget bra, og Lien dømte i fjor hele 16 kamper på nest øverste nivå i herrefotballen.

– Det var en veldig god sesong, om jeg kan si det selv. Den beste sesongen jeg har hatt. Det fløt godt fra første til siste serierunde, sier Lien.

Dermed blir også målet for 2019 å fortsette i samme spor.

– Samtidig jobber jeg med å bli enda bedre på detaljer. Slik som de små, taktiske vurderingene under kampen.

2) Ytterligere tre priser

I tillegg til å kåre årets dommer, blir også tre andre priser delt ut under dommernes vårsamling i Agder. Dette er årets assistentdommer, årets breddedommer og årets rekrutteringsdommer.

Årets assistentdommer ble Bjørnar Bjørnstad fra Gimletroll. Han er assistentdommer i PostNord-ligaen, som er nivå tre i herrefotballen. Bjørnstad fikk under samlingen også Spareskillingbankes Utviklingsfond for 2019.

Årets breddedommer ble Heti Hoti. Han dømte i 2018 for Søgne, men har nå meldt overgang til Amazon Grimstad. Under utdelingen ble det fremhevet hans vilje til å bidra med å dømme når kretsen opplever forfall fra andre dommere.

Årets rekrutteringsdommer ble Audun Malmer Nybøen fra Just. Denne prisen går til lovende dommere som er tidlig i sin dommerkarriere.

Fra venstre: Bjørnar Bjørnstad, Audun Malmer Nybøen, Marius Lien og Heti Hoti.