dommerklikkMarte Sørø fra Molde FK er plukket ut til å dømme EM-kvalifiseringskampen mellom Tyskland og Kroatia førstkommende tirsdag. Med seg som assistentdommere har hun Ann-Marie Sjøvika og Elisabeth Thoresen, mens tyske Kathrin Heimann er fjerdedommer.

– Vi reiser i morgen og er i Tyskland utpå ettermiddagen, forteller Sørø til dommere.no. På bildet over saken er Sørø (til venstre) sammen med Ann-Marie Sjøvika.

Godt forberedt

Dommeroppsettet ble lagt ut i dag (søndag), men dommerteamet har visst om kampen en stund, og har allerde lagt ned et godt stykke arbeid i forberedelsene.

– Forberedelsene er mye lik det vi gjør før hver kamp. Vi har studert lagene på video, bl.a sett lagenes forrige møte i høst. I tillegg så jeg kval.kampene de spilte nå på fredag. Vi er dermed forberedt på hva vi kan vente oss i kamp. Ellers er det å få trent godt, passe på å ha lave skuldre og glede seg frem mot kamp.

De siste forberedelsene gjøres mellom ankomst Osnabruck i morgen og avspark klokken 17:58 (ifølge uefa.com) tirsdag kveld.

– Når vi kommer til Tyskland blir det ei lett treningsøkt for å få flyreisen ut av beina. På kampdagen har hele teamet de aller siste forberedelsene med diskusjon/samtale hvordan vi løser kampen sammen som et team, sier Sørø..

Tyskland kan sikre plassen i EM

Det første oppgjøret mellom de to lagene endte med ettmålssseier borte for Tyskland. Derfor har Tyskland et godt grep på sin kvalifiseringsgruppe, og vil med seier være klare for EM i Nederland i juli/august 2017.

EM-kvalifiseringen for kvinner består av åtte grupper, hvor gruppevinnerne og de seks beste lagene på andreplass går direkte til EM. Nederland er kvalifisert som arrangør, mens de to siste lagene som ender på andreplass i sine grupper spiller playoff om den siste plassen.