Marte skal dømme sin tredje cupfinale

0
848

Marte Sørø fra Molde Fotballklubb skal dømme årets cupfinale for kvinner mellom Lillestrøm og Røa. Dette er den tredje cupfinalen som Sørø er hoveddommer i.

– Det å få dømme cupfinale er alltid stort, sier Sørø til dommere.no.

Her er dommerteamet til cupfinalen:
Dommer: Marte Sørø, Molde FK
Assistentdommere: Linda Andresen, Hauerseter og Rikke Melby, Aurskog/Finstadbru
4.dommer: Tove Marie Tandstad, Velledalen og Ringen FK
Veileder: Vibeke Larsen, Tromsø IL

Dette er begrunnelsen dommersjef Terje Hauge kom med til fotball.no tidligere i dag:

«Marte Sørø er en av de mest rutinerte dommerne i Toppserien, som har dømt i Toppserien siden 2006. Hun har vært FIFA-dommer siden 2008, og dømmer jevnlig kamper både i Women Champions League og EM- og VM-kvalifseringskamper. Hun har vært stabil og god over flere år, og derfor er hun oppnevnt til cupfinalen 2016. Hun gjør sin tredje finale, og dømte også finalen i 2010 og 2012.»

Vet hva som venter

Det å få dømme tre cupfinaler er unikt. Men, selv om det er godt med rutine inn i denne type kamper, vet man aldri helt hva som kommer til å skje.

– Kampen lever alltid sitt eget liv, og da går man inn i «boblen» og er fokusert på arbeidsoppgaver. Det er likt om det er første eller tredje cupfinale. Den store forskjellen er nok at jeg har følt på alt som skjer rundt cupfinalehelga tidligere og vet hva som venter.

Mens våre FIFA-dommere på herresiden går i faste team også i de fleste hjemlige kamper, er situasjonen annerledes for de kvinnelige dommerne. Det blir imidlertid ingen ekstra utfordring i finalen.

– Jeg kjenner godt resten av jentene i teamet og gleder meg til kamp sammen med de. Jeg er sikker på at vi som team skal løse denne oppgaven godt i lag og få til gode forberedelser sammen.

En god sesong

Marte Sørø kan se tilbake på en god sesong, som nå krones med cupfinale. Oppdragene har variert mellom hjemlige kamper og oppdrag med FIFA-merket på brystet.

– Jeg er godt fornøyd med sesongen så langt! Føler jeg har prestert stabilt godt og fått flere flotte oppgjør, både hjemme og internasjonalt, som viser at jeg har gjort noe riktig.

På spørsmål om hvordan hun skal feire oppnevnelsen til finalen, svarer hun følgende:

– Det blir lite feiring. Det ble en vanlig arbeidsdag og så er det ei treningsøkt nå i kveld. Feiringen får jeg ta igjen når sesongen er over den 19.november, avslutter årets cupfinaledommer Marte Sørø.