Mohammad Hafezi (20) ble overrasket da navnet hans ble ropt opp da Årets dommer for 2014 i Indre Østland Fotballkrets ble offentliggjort under vårkurset for dommerne i helgen som var.

– Som Davy Wathne sa i sitt innlegg er dommerne de som vil minst ha oppmerksomhet, og jeg dømmer ikke for å vinne noen helst pris. Derfor var det helt uforventet. Samtidig betyr det å bli årets dommer selvsagt mye for meg, forteller Hafezi til dommere.no.

Har hatt kometkarriere

Den unge dommeren fra Raufoss har hatt en kometkarriere av de sjeldne siden han tok klubbdommerkurset i 2012.

– 2014 var den første sesongen som «ordentlig» dommer på kretsnivå. Hele året har gått som en drøm. Etter seks oppdarg i aldersbestemte klasser, ble jeg rangert til å dømme 4.divisjon uten og ha dømt noen som helst senior kamp før. Etter en fin første kamp i 4.divisjon fikk jeg kamp i 3.divivisjon og gikk jeg på linja i 2.divisjon. Men årets høydepunkt i 2014 var når jeg debuterte som 4.dommer i 1.div (OBOS-Ligaen).

Denne helgen var Mohammad på vårkurs sammen med en stor gjeng dommere i Indre Østland Fotballkrets. Det ble en opplevelse av de sjeldne. Hele 160 deltakere tok turen til Scandic Ringsaker.

– Svein-Erik Edvardsen har gjort en formidabel jobb som konsulent for oss dommere i kretsen i den korte perioden vi fikk gleden av ham. Han er den mest kjente dommerprofilen i Norge og uten tvil en av Norges beste dommerne. Han kjenner naturlig nok mange kjente profiler innen fotball. Av den grunnen var det mange dyktige mennesker som holdte foredrag. Det sier seg selv når man har besøk av sånne kapasiteter at det var med å gjøre kurset til tiden beste kretskurs.

Og Mohammad Hafezi har rett i at det var mange fotballpersonligheter som bidro.

– Vi fikk besøk av dommersjefen Terje Hauge, generalsekretær i NFF Kjetil Siem, forbundsstyremedlem Kjartan Berland, FIFA dommerne Svein Odvar Moen, Ken Henry Johansen, Svein-Erik Edvartsen, Kim Thomas Haglund, Frank Andås, Magnus Lundberg og Dag Roger Nebben. Tippeligadommerne Martin Lundby og Ivar Michael Jahr, og sist men ikke minst tidligere FIFA-dommer Per Ivar Staberg.

Klar for ny sesong

Med godt faglig påfyll er dommerne i Indre Østland godt rustet til seriestart. Så også Mohammad Hafezi.

– Et godt kurs betyr alt. For meg er denne helgen et viktig steg for den videre karrieren. Jeg er overbevist om at samtlig 160 deltakere nå gleder seg til å komme seg på banen å dømme.

Med en så rask klatring på dommerstigen som Mohammad har hatt til nå, kan det blir spennende å se hva han får ut av sesongen 2015.

– Jeg liker ikke å si at jeg vil dømme i den eller den divisjon. Vi har så mange dyktige mennesker i kretsen, regionen og nasjonalt som er mer enn gode nok til å bestemme hvilken nivå jeg takler til en hver tid. Oppgaven min vil være å ta en kamp om gangen, og dømme bedre enn forrige kamp, da vil resultatene komme av seg.

Tjueåringen har mange å takke for det han har fått til på banen.

-Jeg vil takke alle som har hjulpet meg på min vei. Fra de administrative som alltid er i bakgrunnen og vi ikke kjenner til, til veilederne og meddommerne mine. Spesielt leder i talentgruppen, Arild Ringvold, som har vært en viktig person i den korte karrieren min som dommer, avslutter Mohammad Hafezi.

Her er listen over de som fikk priser under vårkurset i Indre Østland Fotballkrets:

Årets dommer: Mohammad Hafezi

Årets rekruttdommer: Nikolai Bratvold

Årets assistentdommer: Ann-Marie Sjøvika

Årets unge dommer: Jonas Fuglum Hovden

Årets kretssliter: Jan Forårsveen

Årets veileder: Helmer Almerud

Årets instruktør: Jan Petter Randen

Hedersprisen: Leif Slåtsveen