Atletico Madrid og Real Madrid er begge straffet av FIFA for ulovligheter rundt signeringen av spillere under 18 år. Denne type overganger er strengt regulert, og som straff får de to klubbene ikke lov å signere nye spillere, verken nasjonalt eller internasjonalt, i de to neste transfervinduene. Dette vil i praksis si et forbud for spillerkjøp i ett år.

Forbudet gjelder all virksomhet innen de to Madrid-klubbene, med unntak av kvinnenes futsal og strandfotball. Klubbene står imidlertid fritt til å selge spillere i perioden.

I tillegg til kjøpsforbudet, er Atletico Madrid dømt til å betale 900 000 sveitserfranc og Real Madrid 360 000 sveitserfranc. Dette tilsvarer henholdsvis litt under åtte millioner kroner og litt under 3,2 millioner kroner.

De to klubbene ble etterforsket for signeringer av mindreårige spillere for perioden 2007 – 2014 (Atletico Madrid) og 2005 – 2014 (Real Madrid).

FIFA jobber hardt for å håndheve regelverket på dette området, og er meget forsiktig med å innrømme unntak fra regelverket. Dette for å beskytte unge spillere. Det er i utgangspunktet forbud å kjøpe spillere under 18 år, og en hver slik overgang må derfor godkjennes av FIFA.

Her kan du lese hele begrunnelsen på engelsk på FIFAs egne nettsider.

Om du liker sakene på dommere.no, kan du støtte vårt arbeid med å promotere dommersaken ved å trykke på en reklame eller to her på nettsiden. Vi får i snitt et par kroner pr. reklameklikk, og dette er med å drifte denne dommersiden.