dommerklikkGodt arbeid med NORCORE i Oslo gir resultater. Sist helg debuterte Stian Røvig Sletner i PostNord-ligaen, og han er ikke den eneste som viser stor framgang.

Unggutten fra Oslo var på vei til utvekslingskamp i 3. divisjon da beskjeden kom på e-post.

– Jeg gjorde meg klar til å reise til Sarpsborg da jeg fikk mail med oppsettet for neste runde i PostNord-ligaen. Der så jeg plutselig navnet mitt satt opp som hoveddommer, og ble utrolig glad, forteller Stian til dommere.no.

Jobbet hardt

Dermed var det bare å kaste seg på telefonen for å gi beskjed videre til en god støttespiller.

– Det første jeg gjorde var å ringe personen jeg har jobbet mest og best med gjennom hele sesongen, Espen Ramiro Kallerud. Vi har begge jobbet hardt, og vært utrolig detaljerte fra kamp til kamp, for at nettopp dette skulle skje, debut kamp i postnordligaen. Var helt utrolig å få beskjeden om at jeg fikk kamp.

Stian Røvig Sletner (Holmlia SK) fikk sin debut i PostNord-ligaen sist helg.

Stian Røvig Sletner (Holmlia SK) fikk sin debut i PostNord-ligaen sist helg.

Nå er debuten unnagjort, og med gode forberedelser ble det en fin opplevelse.

– Jeg føler selv at kampen mellom Grorud og Skeid gikk veldig bra. Tilbakemeldingene etter kampen var gode både fra veileder, støttepersoner, mentor og NORCORE#1 leder. Det var en veldig fartsfylt kamp med situasjoner og dueller hele tiden. Kunne ikke drømt om en morsommere og bedre debutkamp.

Gir motivasjon

Stian Røvig Sletner har hatt en meget innholdsrik sesong. Så det har ikke manglet på motivasjon underveis.

– Det at jeg stiller strenge krav til meg selv, og at personer som Kallerud gjør det samme, gjør at jeg alltid er klar og motivert til og gjøre det så godt som overhodet mulig. Det er jo så klart ikke bare vært oppturer, men selv da vet jeg at jeg får støtten jeg trenger. Med flere gode opplevelser i år, som utveksling til København som AD, finale i Gothia Cup som hoveddommer og deltagelse på NFFs NORCORE#2 under Norway Cup med finale som 4.dommer har jo så klart vært med på holde motivasjonen på topp hele denne sesongen.

Nå blir det spennende å se hva som skjer neste sesong, hvor dommerpyramiden jo spisses ytterligere i forbindelse med omleggingen av seriesystemet.

– Jeg er veldig veldig spent og motivert for sesongen 2017! Ikke bare debuterte jeg på et nytt nivå i år, men det gikk også veldig bra. De rundt meg, som også så kampen, var fornøyd med presentasjonen. Det at jeg nå har tatt steget og bevist for meg selv og andre at jeg er klar gjør at jeg så klart ser frem til en ny sesong. Og jeg skal jobbe like hardt videre for å nå så langt det er mulig, avslutter Stian Røvig Sletner.

Espen Ramiro Kallerud er godt fornøyd med prestasjonene til dommertalentene i Oslo.

Espen Ramiro Kallerud er godt fornøyd med prestasjonene til dommertalentene i Oslo.

Flere debutanter

Det er imidlertid flere fra NORCORE#1 i Oslo som har gjort sine saker godt i år. Espen Ramiro Kallerud er medlem i dommerkomitéen i Oslo Fotballkrets, og leder for NORCORE#1 OFK Jenter 2016. Han kan ramse opp en imponerende rekke dommere, i tillegg til Stian.

– For å nevne noen som har fått debut kamper på slutten av sesongen: Eirik Wisted-Thu, Alexander Sæthern og Nils Bøe har alle tre fått kamp i 3.div herrer nå på slutten av sesongen. Mari Ballangrud har fått debutkamp i 1.div kvinner. Marit Skurdal, som allerede er dommer i 1.div kvinner, deltok i forrige uke i U17 turnering i Skottland hvor hun var med som assistentdommer for Cathrine Eide, forteller Kallerud.

Satsingen på en egen talentgruppe for jentene, gir gode resultater.

– Med en egen gruppe kan jentene med ambisjoner jobbe målrettet for å få plass i gruppen. Med dette vil også jentete bli fulgt opp tett og godt. Samtidig som det stilles tøffe krav, noe som jentene i Oslo kanskje har savnet de siste årene. Vi ser også en god vekst med jentedommere i OFK, noe som også vil være bra for rekruttering inn i en talentgruppe, sier Espen Ramiro Kallerud.

Det satses godt på unge talenter i Oslo Fotballkrets.

Det satses godt på unge talenter i Oslo Fotballkrets.