norcore-akershus

Temaet fra Akershus som deltok under NORCORE #3.

Denne helgen hadde NFF Oslo og NFF Akershus felles samling i det som nå kalles NORCORE trinn 3. Dette er dommere som enten har vært på NORCORE#2 eller som er dommere i kategorien som kan være potensielle dommere fra 3 divisjon og ett nivå opp.

– Oslo og Akershus fant ut at vi ville ha en felles samling hvor vi samlet dommere og assistentdommere til fagsamling med kamper i NORCORE#3, sier dommerutvikler i Akershus, Glenn Due-Sørensen.

Grundig gjennomgang

Samlingen er ment å gi faglig påfyll og grundige evalueringer i plenum etter kampene.

– Vi filmet to kamper og brukte det aktivt i gjennomgangen i plenum sier, Glenn. – Det var fire dommere som er rangert i 3.divisjon som ble tatt ut og i tillegg ble det tatt ut unge assistentdommere som ble en del av de fire teamene. Det ble dømt tre kamper i Oslo og en kamp i Akershus på lørdag. Lørdagskvelden ble avsluttet med felles middag hjemme hos Glenn. Der ble det servert hjemmelagede burgere med tilbehør og nystekte vafler med is til dessert.  – Den sosiale biten er viktig for felleskapet og det er gøy å kunne invitere alle hjem til meg sier Glenn, som innrømmer at det ble trangt med 17 personer til bords og en stor logistikk for å få servert alle mat.

– Med god hjelp fra Henrik Ingwardo, som stod for kokkeleringen, så gikk det veldig bra sier Glenn.

 

Lederne under helgens samling.

Lederne under helgens samling.

Hentet inn fra Rogaland

 

NORCORE#3 har en egen koordinator som NFF har oppnevnt. Arve Fløysvik, fra Rogaland er denne personen, og han var sammen med oss hele helgen.

– Samlingen i Lillestrøm har vært i god NORCORE #3-regi med faglig og sosialt innhold. Det var veldig kjekt å bli invitert til Akershus og Oslos talentsamling hvor Glenn og Jørn Thomas styrte opplegget. I #3 er det kretsene som har faglig ansvar, og utveksling/samarbeid i region er et naturlig tiltak. Min oppgave er å holde oversikt over talenter som går under #3, og hvilke tiltak og mentorer som de enkelte kretser setter opp til talentene, sier Arve Fløysvik.

Fornøyde dommere

Rent Oslo-team med god veiledning fra Akershus.

Rent Oslo-team med god veiledning fra Akershus.

Også dommerne som var med i helgen satte pris på oppfølgingen, og fant det hele som en god læringsarena.

– Dette tiltaket har vært utrolig nyttig for dommerutviklingen fordi vi har brukt videoklipp av oss selv i aksjon til å analysere situasjoner sammen i plenum, sier dommer Satha Sritharan, fra NFF Oslo.

Den unge dommeren likte både den faglige og sosiale delen av opplegget.

– Det er viktig å finpusse på detaljer underveis i sesongen, og med de tilbakemeldingene vi har fått på dette tiltaket, kan vi nå dra hjem til våre egne kretser og jobbe enda målrettet med forbedringsområdene. Vi er utrolig takknemlige for at de lokale kretsene og NFF tilrettelegger for at vi kan få en slik helg med erfaringsutveksling, sosiale aktiviteter og faglig påfyll, sier Satha.

Den uttalesen får full støtte fra en kollega i nabokretsen.

– Det å være med på Norcore trinn 3 har vært veldig lærerikt med gode og detaljerte gjennomganger etter kampene. Det har vært inspirerende og motiverende for videre dømming. Og ikke minst har det vært veldig gøy å møte nye dommere, og den sosiale biten lørdag kveld er også viktig for en slik samling, sier dommer Marius Bye fra NFF Akershus.