Rekorddeltakelse i Agder

0
330

NFF Agder opplever stor interesse for delta på vårkurset for dommere og veiledere. Til tross for til dels lang reisevei, har 98 av drøyt 120 dommere og veiledere meldt seg på til årets kurs i Lyngdal. Leder i dommerkomitéen i NFF Agder, Mats Nesmann, tror det er flere grunner til at man nå setter deltakerrekord.

Det er vanskelig på peke på en enkelt årsak. Men jeg håper at dommerkomiteens arbeid gjennom flere år med å utvikle kretssamlingen for dommerne til et godt faglig forum som dommerne har utbytte av er nok en viktig årsak. Men samtidig er samlingen obligatorisk for rangerte dommere, så noen opplever sikkert at de har en plikt til å kommer, og det er i så fall bra. Og så er nok det sosiale aspektet ved samlingen av betydning. Man treffes igjen og kan utveksle erfaringer og minner fra forrige sesong og dele forventninger til sesongen som kommer, sier Nesmann.

Han er glad for at stadig flere stiller opp for å få faglig påfyll og godt sosialt samvær med dommerkolleger.

Det er svært inspirerende for oss i dommerkomiteen at dommerne responderer så godt på tiltaket. Det gir oss tro på at vi gjør de riktige tingene riktig i forhold til dommerutvikling.

Nesmann mener den gode deltakelsen vil gjøre en forskjell når kampene starter opp for sesongen 2016.

Det er åpenbart at dette vil bety noe for sesongen som kommer. Flere dommere vil være bedre forberedt i forhold til regelkunnskap og for ferske dommere kan en ha knyttet mange kontakter som vil virke positivt når en treffes på gresset utover i sesongen.

I tillegg til retningslinjer, regelkunnskap og gode diskusjoner, har dommerkomitéen i NFF Agder også i år noe godbiter å lokke med for de som tar turen til todagerskurset i Lyngdal.

I år skal vi for første gang dele ut Spareskillingsbankens utviklingsstipend til en talentfull dommer som DK ønsker å gjøre noe ekstra for i sesongen 2016. Jeg håper dommerne på samlingen er litt spent på hvem det kan være som får tildelingen. Så er det jo alltid spenning knyttet hvem som blir årets dommere.  I tillegg har vi tradisjon for at dommerne som møter på samlingen får en gave fra DK. Den som kommer får se hva det blir i år, avslutter Nesmann.

——————–

Om du liker sakene på dommere.no, kan du støtte vårt arbeid med å promotere dommersaken ved å trykke på en reklame eller to her på nettsiden. Vi får i snitt et par kroner pr. reklameklikk, og dette er med å drifte denne dommersiden.