Rohit Saggi gleder seg stort til søndag 16. oktober. Da skal han nemlig debutere i Tippeligaen med oppgjøret mellom Start og Tromsø.

Beskjeden kom onsdag, og det var dommersjefen selv som tok telefonen.

– Det hele er en fantastisk følelse – det er jo dette man jobber for! Helt siden starten har dette vært målet. Terje ringte meg i går kveld, og vi hadde en fin prat. Det tok litt tid før det gikk opp for meg, men sakte men sikkert innså jeg at et av delmålene mine var oppnådd. Nå bare gleder jeg meg til å prestere, sier Saggi til dommere.no.

Jobbet med detaljer

Ikke uventet betyr derfor muligheten til å få dømme den første tippeligakampen i karrieren mye for dommeren fra Buskerud.

– Utrolig mye. Jeg har lagt veldig mange timer i fotballen og det er en fantastisk følelse når det gir resultater. Det gir meg også fornyet motivasjon mot neste delmål.

Veien fram til kampen på Sør Arena, har bestått av noe mange dommere på vei oppover burde ha fokus på. For jo nærmere toppen man kommer, jo mer betyr detaljene.

– I fjor handlet alt mest av alt om å “ta nivået” og være stabil. Likevel gikk det litt fortere enn planen og jeg fikk brukt mye av høsten i fjor til å jobbe spesifikt med detaljer for å bli litt bedre hver gang. Mye tid ble brukt på trening og finpussing av detaljer. I år har jeg følt trygghet på alle fronter. Jeg har fått jobbet med detaljer hver kamp og jeg har brukt mye tid på videotrening og fysisk trening. Det som har fungert best i år har utvilsomt vært forberedelsene og fokuset inn mot kampene og evalueringen i etterkant. Det har gitt meg klare punkter å jobbe med fra uke til uke, sier Saggi.

Litt mer spent

To viktige elementer har Rohit Saggi jobbet spesielt mye med.

– Jeg har jobbet mye med generell kampledelse og mye med bruken av kroppsspråk. Det har fungert bedre og bedre i år.

På det vanlige spørsmålet om hvordan man skal forberede seg på debutkampen, svarer alle dommere at de skal gjøre som vanlig. Vi spurte derfor i stedet om det er mulig å forberede seg som vanlig når man skal ha sin første kamp i Tippeligaen.

– Det er faktisk helt sant! Det blir på akkurat samme måte. Forberedelser og motivering av teamet i forkant av kamp er en av mine viktigste rutiner og jeg har ingen planer om å endre på det. Likevel kan jeg jo innrømme at jeg er litt mer spent enn vanlig, men det er sunt.

Mange lykkeønskninger

Det som er helt klart, er at mange i dommermiljøet holder med det tredje laget på banen 16. oktober. Og ønske om lykke til er det mange som har kommet med etter at det i dag ble kjent at han skal debutere.

– Responsen har vært veldig god. Jeg har fått mange gratulasjoner fra familie og kjente, og selvfølgelig av hele dommerfamilien. Det settes stor pris på, sier Rohit Saggi.

Dommersjef Terje Hauge er for tiden i Polen på en U19 miniturnering. Han bekrefter at det er de egenskapene Saggi selv holder høyt, som har skaffet ham debutkampen.

– Rohit har jobbet målrettet, fokus på forbedringspunkter og stabile gode prestasjoner gjennom hele sesongen, sier Hauge.

Dommersjefen ser ikke bort fra at det kan komme flere debuter i kampene som kommer.

– Vi diskuterer flere kandidater til Tippeligaen, noe vi tar runde for runde på slutten av sesongen.

Tom Harald Grønevik og Hans Chr. Stormoen er assistentdommere i kampen, mens Marius Lien er 4. dommer.

NFF har satt opp Håkon Bondal som veileder i debuten.