Sist helg var det siste helg med gjengen for dommerne som sist vinter ble plukket ut til å delta i NORCORE trinn 2, som blant annet innbefatter kurset under Norway Cup, men også så mye mer.

– Vi har i helgen hatt evalueringssamling med alle dommere og coacher. NFF fikk veldig mange positive tilbakemeldinger, og fikk også forslag til forbedringspunkter. Det er utvilsomt at NORCORE har kommet for å bli, sier Svein Erik Edvartsen i Norges Fotballforbund.

Spilt stor rolle

Mohammad Hafezi fra Indre Østland Fotballkrets ser tilbake på deltakelsen som utrolig lærerik.

– Det har vært fantastisk å få være en del av NORCORE. Det har vært et veldig profesjonelt opplegg med mange flinke fagfolk rundt oss. Jeg har hatt mange flotte oppdrag, og vi har blitt fulgt veldig tett av kretsen, regionen og forbundet gjennom hele sesongen, og det samarbeidet vil også fortsette videre. NORCORE har vært kjempe lærerikt og den har spilt en stor rolle for min utvikling som fotballdommer, sier Hafezi til dommere.no.

Raufossdommeren ble kåret til årets dommer i sin krets for 2014, og den gode dømmingen la grunnlaget for å bli plukket ut til trinn to i dommerutdanningen. Nå ser han fram til nye utfordringer og opplevelser.

– Jeg er veldig heldig å få være en del av dette flotte prosjektet. Det har gitt meg motivasjon, inspirasjon, og passion til å fortsette med dømmingen, og jeg ser frem til sesongen 2016 og nye opplevelser jeg har i vente, sier Hafezi.

Må ta ansvar

Svein Erik Edvartsen er godt fornøyd med utviklingen dommerne har hatt i løpet av året.

– NORCORE krever mye av NFF og vi krever mye av de uttatte dommerne og coachene. Det er utrolig gøy å se den positive utviklingen alle har hatt fra oppstartssamlingen i juni og frem til første søndag i advent, sier Edvartsen. Samtlige fremstår med stor integritet og troverdighet. De har vært – og er flotte ambassadører for NFF, sier Edvartsen.

Han er klar på at det nå er opp til den enkelte dommer å komme seg videre, selvsagt med støtte fra kretser og NFF.

– Det som er viktig etter endt NORCORE er at dommerne selv tar ansvar for videre investering i egen dommerkarriere, og at kretsene følger opp. NFF kommer naturligvis også til å følge nøye med når der gjelder videreutviklingen til disse jentene og guttene, sier Edvartsen.

Påfyll og motivasjon

Glenn Due-Sørensen er dommerutvikler i Akershus, og også kursleder under Norway Cup, mener utviklingen av dommere har tatt et nytt steg med NORCORE.
– Strukturert opplegg med faste team, gode coacher som veileder og ikke minst gode fagseanser på samlingene. At det er samling før norway cup – en uke på nc – og så avslutning etterpå gir Dommerskole trinn 2 en viktig kontinuitet for dommerne. Grunnlaget er lagt for videre utvikling i kretsene, sier Due-Sørensen.
Og resultatet har vært synlig i dommeroppsettene ut over høsten 2015.
– Effekten vi har sett er at flere har fått prøve seg på ett nivå opp, og tatt nye steg i utviklingen. De har fått påfyll og veiledning på veien videre. Coachene har også fått faglig påfyll av blant andre David Elleray fra UEFA som er en god motivasjon for oss i arbeidet med dommerne. NORCORE har vært vellykket etter min mening. Nå skal vi evaluere og se på hvordan vi kan utvikle det videre for 2016.

Samhold og vennskap

Dessuten har det blitt knyttet bånd som vil vare i lang tid framover.

– Disse 18 guttene og 12 jentene har skapt sterkt samhold og vennskap. Måten de fremstår på som samlet gruppe etter dette året, er helt fantastisk. De hjelper hverandre og gleder seg over hverandres suksess. De er godt forberedt. De har speil på veggen og har tatt kvantesprang når det gjelder egenevaluering, avslutter Svein Erik Edvartsen.