Kai Erik Steen(foto: Arne Flatin) fra Gneist IL tar lørdag med seg Runar Langseth fra Kolstad Fotball til Sverige for å dømme Supperettan-kampen mellom Utsiktens BK – Syrianska FC. Det hele er kommet i stand som følge av et samarbeid mellom de nordiske fotballforbundene, og dette er ikke første gangen Steen dømmer i et av våre naboland.

– Har tidligere vært og dømt seriekamp på Færøyene og i Danmark, så dette blir nok en kamp hvor vi får god erfaring med å dømme en kamp med to lag vi har lite eller ingen kjennskap til på forhånd. I tillegg er det selvsagt alltid er kjekt å komme til nye steder og da kanskje spesielt et annet land, sier Steen til dommere.no.

Spiller på svenske kollegaer

I tillegg til å ha med Runar Langseth som en av assistentdommerne, vil Steen få med to svenske kollegaer i kampen. Niklas Nyberg fra Torslanda er AD 1, mens Andreas Ekholm fra Trollhättan er fjerdedommer. Ut over det, ser Steen på det hele som en kamp som skal løses på best mulig måte.

– Fokuset er at dette er en ny kamp og at vi skal prestere best mulig sammen som team. Gjøre best mulige forberedelser slik at vi kan gjennomføre matchen på en best mulig måte og forhåpentligvis sitte igjen med «godfeelingen» når kampen blåses av. Så håper jeg vi sitter igjen med nye bekjentskap, denne gangen blant svenske kollegaer, noe som også er hyggelig med slike kamper.

Siden kampen går i Sverige, vil Gneist-dommeren bruke kunnskapen de svenske dommerne i teamet allerede innehar.

I utgangspunktet blir ikke tilnærming veldig annerledes. Mine forberedelser sammen med teamet blir tilnærmet slik vi pleier å gjøre det. Forskjellen er så klart at man har mindre kjennskap til lagene som betyr at vi må være enda grundigere i arbeidet vi gjør på forhånd for å være best mulig forberedt på hvilke lag/spillere som møter oss. Her spiller vi selvsagt en del på våre svenske kollegaer.

Artig med Tippeliga

 

 

Kai Erik Steen debuterte i Tippeligaen i sommer, og dømte sist helg sin tredje kamp på det nivået da han ledet oppgjøret Bodø/Glimt – Start. Det å dømme på øverste nivå i Norge har ikke uventet gitt mersmak.

– Tippeligaen har vært et mål jeg har jobbet mot lenge så det å endelig få prøvd seg på nivået var utrolig artig. Håper selvsagt på å gjøre meg fortjent til flere kamper gjennom gode dommerprestasjoner.