eivind-sjekkTo spillere og en dommer ble hentet fra til å få en utmerkelse under siste serierunde i OBOS-ligaen på Strømmen stadion denne søndagen. For Sparebanken1 og Akershus Fotballkrets, ville sette pris på tre som fortjente det, der i blant dommer Eivind Bodding (alle foto: Romerike Fotballdommerlaug) fra Haga.

– Det var veldig moro å få denne utmerkelsen på slutten av sesongen, og det var litt av en overraskelse.Jeg synes det er flott at stipendet til dommere stilles på lik linje med spillere i kretsen da vi også er en del av fotballfamilien, sier Bodding til dommere.no.

Stipendet fra banken (og kretsen) er på 3000 kroner, og er nyopprettet forteller dommerutvikler Glenn Due-Sørensen i Akershus Fotballkrets.

– Det betyr mye at også dommerne er med når fotballfamilien skal hedre og motivere unge gutter og jenter. Ofte ser vi spillere få uten at dommeren er med. Derfor er vi veldig glade for at Sparebank1 går inn med slike midler og at de ser at også unge dommere er viktig i fotballen, sier Due-Sørensen.

Bodding på sin side ble såpass overrasket at han ikke vet helt hvordan stipendet skal brukes foreløpig.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke pengene på enda, men de skal nok spares.

Bodding har hatt en fin utvikling gjennom hele sesongen, og har blant annet deltatt på NORCORE, trinn to av NFFs dommerskole, som blant annet innebærer deltakelse på NFFs kurs under Norway Cup. Der fikk han til alt overmål finale. I tillegg har han fått dømt sine første tre kamper i Oddsenligaen.

– Sesongen har vært over all forventning og det har vært veldig gøy å få prøve seg på et høyere nivå. Hva som skjer neste år vet jeg ikke, men jeg ser allerede frem til en spennende 2016 sesong, sier Bodding.

Dommerutvikleren i kretsen har tro på videre vekst for Haga-dommeren.

– Eivind fikk stipender for svært god utvikling denne sesongen hvor han har tatt store steg som dommer. Dessuten viser han gode holdninger utenfor banen, tar initiativ, stiller opp og bidrar godt i kretsen. Han viser en modenhet og ansvarsfølelse som er viktig i utviklingen som dommer, sier Due-Sørensen.

Spillerne som fikk stipend heter for øvrig Sophie R. Haug og Erik Tobias Sandberg.