Stolt over å få dømme cupfinalen

0
793

Det har vært en travel dag for Tore Hansen fra NFF Agder, etter at det ble kjent at dommeren fra Feda skal lede herrenes cupfinale på Ullevål 20. november. Selv fikk han beskjeden på en flyplass.

– Jeg stod på Flesland og fikk først beskjeden om finalen.  Deretter at «gutta mine» skulle være med. Utrolig følelse, sier Hansen til dommere.no.

Begynte sent som dommer

Mange kjenner Hansen fra tiden som fotballspiller. Og det er ikke mer enn 10 år og 7 måneder siden han startet sin dommerkarriere.

– Jeg tenkte aldri i retning av cupfinale, for jeg hadde andre mål å oppnå først. Det er først de siste par årene de tankene har begynt å komme.

I løpet av de 11 sesongene gikk det fort oppover dommerpyramiden. Allerede i 2011 var Tore Hansen i Tippeligaen, og to år senere kom FIFA-merket på plass. Og om snaue tre uker får han ta del i den største dagen i norsk fotball gjennom hele året.

– Jeg føler jeg er ekstremt priviligert som får lov til å dømme cupfinalen, samtidig som jeg tenker at det må være fortjent. Jeg gleder meg stort.

Litt mer research 

Årets finale er som kjent mellom Kongsvinger og Rosenborg. Det gjør at Hansen får litt mer å sette seg inn i enn det som er vanlig.

– Stort sett blir forberedelsene som vanlig men det ene laget er litt mer kjent for meg en det andre så det krever litt research. Ingen vits i å endre gode rutiner men vi skal være veldig godt forberedt.

I tillegg lover han å nyte opplevelsen det er å få dømme en cupfinale. I hvert fall helt fram til avspark.

– Frem til fløyta går så vil jeg nok kjenne på den følelsen, kanskje spesielt at venner og familie er der eller foran TVen. Men, når vi er i gang så stenger jeg veldig ofte ute det som ikke betyr noe, for å gjøre en best mulig jobb. Cupfinale er cupfinale, men det viktigste er at vi gjennomfører slik vi skal og har gjort gjennom hele sesongen, sier Tore Hansen.