Straffer to klubber og ett forbund

0
363

UEFA har straffet to klubber og ett forbund med å stenge deler av tribunen i neste hjemmekamp i UEFAs regi. På klubbnivå gjelder dette belgiske R. Charleroi SC, og israelske Beitar Jerusalem, som møttes i andre kvalifiserende runde til Europaligaen.

Charleroi ble straffet for rasistiske oppførsel, bruk av fyrverkeri og at publikum beveget seg over til de besøkende tilskuerne. I tillegg til å måtte stenge en konkret tribuneseksjon hjemme mot FC Zorya Luhansk, må klubben også betale 28 000 euro i bot.

For Beitar Jerusalem sin del må de for rasistisk oppførsel, dårlig oppførsel fra supportere, bruk av fyrverkeri og bruk av ulovlig banner, stenge av et område som omfatter minst 500 plasser i sin neste kamp i UEFA. Klubben må i tillegg betale 95 000 euro i bot.

Forbundet som blir straffet tilhører  Bosnia og Herzegovina etter deres EM-kvalifiseringskamp mot Israel. De var tiltalt for å forstyrre nasjonalsangen, bruk av fyrverkeri og rasistisk oppførsel. For dette må de i neste hjemmekamp stenge av nordre tribune, og i tillegg må forbundet betale en bot på 18 000 euro.