I dag kom gladnyheten vi har ventet på. Svein Oddvar Moen er med blant dommerne som er plukket ut til EM i Frankrike til sommeren.

– Det er veldig gledelig at drømmen min fra 1995 ble til virkelighet tjue år senere. Jeg er veldig glad, men samtidig ydmyk. Jeg skal jobbe knallhardt fremover på samme måte som jeg har gjort tidligere år. Neste samling er med mine gode kollegaer i Tippeligaen på La Manga i januar. Etter dette er det som vanlig samling i regi av UEFA hvor vi forbereder oss til kommende internasjonale sluttspillkamper. I tillegg vil det nok bli en rekke samlinger med EM-dommerne før juni, sier Moen til fotball.no.

Dommerkomiteen i UEFA har plukket ut 18 dommere til å lede de 51 kampene. I tillegg til hoveddommere vil det også bli plukket ut assistentdommere og ekstra assistentdommere (måldommere), men dette vil ikke være klart før i februar. i utgangspunktet vil man sette sammen team med assistentdommere fra hoveddommerens hjemland, noe som vel betyr at både Kim Thomas Haglund, Frank Andås, Sven Erik Midthjell, Ken Henry Johnsen og Svein-Erik Edvartsen vet hvor sommeren skal tilbringes.

Forberedelsene til sommerens mesterskap for dommerne skjer gjennom flere kurs og treningsaktiviteter, blant annet disse:

• 26–28 Januar – UEFA assistentdommerkurs på Kypros

• 1–5 Februar – UEFA’s årlige vinterkurs med elitedommerne, inkludert de som skal dømme i EM. Her vil dommerne få teknisk informasjon samt en fysisk treningsplan de skal følge fram til turneringen.

• 18–22 April – UEFA EURO 2016 forberedende kurs i Frankrike. Felles treninger, fysiske tester.

Dommerne kommer til ankomme Frankrike 6. juni, mens første kamp i EM er 10. juni.

Her er lista over uttatte dommere:

The UEFA Referees’ Committee has appointed the 18 referees who will take charge of the 51 matches at UEFA EURO 2016.

The list of referees who have been selected:

Martin Atkinson (England)
Felix Brych (Germany)
Cüneyt Çakir (Turkey)
Mark Clattenburg (England)
William Collum (Scotland)
Jonas Eriksson (Sweden)
Ovidiu Hategan (Romania)
Sergey Karasev (Russia)
Viktor Kassai (Hungary)
Pavel Královec (Czech Republic)
Björn Kuipers (Netherlands)
Szymon Marciniak (Poland)
Milorad Mažić (Serbia)
Svein Moen (Norway)
Nicola Rizzoli (Italy)
Damir Skomina (Slovenia)
Clément Turpin (France)
Carlos Velasco Carballo (Spain)