Etter mange år med Norway Cup-kurs, tar nå Norges Fotballforbund dommerutviklingen et sted videre. For i år skal kursdeltakerne være med på flere aktiviteter enn tidligere.

Les om Hussein sine tanker om å bli tatt ut, og se lista over alle uttatte dommere her

edvartsen

Svein-Erik Edvardsen er prosjektleder i NFF, og har dommerkurset som ansvarsområde.

Starter i egen krets

Fra prosjektleder Svein-Erik Edvardsen sin side, gikk det i dag ut melding om innkalling til NFFs dommerkurs trinn to. Mange lurer sikkert på hva som var trinn en.

– Det er talentgrupper rundt om i de forskjellige kretsene, og her er det kretsene selv som har ansvaret, forteller Edvartsen til dommer.no.

For å komme med i trinn to, må først dommerne bli nominert fra egne kretser. Deretter er det Norges Fotballforbund som plukker ut hvem som skal få delta på kurs. Totalt er det da 18 gutter og 12 jenter.

– Kurset er i utgangspunktet ment for dommere i alderen 17 til 22 år, som har et talent, lederegenskaper og er dedikert til rollen som en fremtidig toppdommer. Og det er plass til både jenter og gutter uansett bosted, krets og etnisk opprinnelse.

Forkurs i juni

Mens tidligere kurs foregikk en hektisk uke under Norway Cup, starter nå det hele allerede i juni. For 6. og 7. juni samles de 30 dommerne på Olympiatoppen til forkurs.

vibeke

Vibekè Larsen er involvert på mange plan innen fotballen, og skal sammen med Marte Sørø lede jentekurset under Norway Cup.

Deretter følger Norway Cup, hvor det blir kurs og kamper med tøff evaluering for å ta de utvalgte ett skritt videre i dommerkarrieren. Her vil Vibekè Larsen og Marte Sørø lede jentekurset, mens Glenn Due-Sørensen og Morten Høgberg tar hånd om guttekurset.

– Selve Norway Cup er jo den praktiske delen, og der blir mye likt som før. Det betyr praktisk dømming, evalueringer, fagsekvenser etc. Endel i fellesskap med guttekurset, og noe separat, forteller Vibekè Larsen.

Erfaringen dommere fra tidligere år sitter med, er at evalueringene er tøffe, men veldig lærerike. I tillegg til dommercoachen som er listet opp i slutten av denne artikkelen, bidrar også flere av Norges beste dommere som veiledere i løpet av Norway Cup-uka.

Samtaler i etterkant

Så kommer et nytt element i etterkant, hvor den enkelte dommer skal i samtaler med dommercoachene. For i tillegg til dommerne, vil også dommerutviklerne i den enkelte krets nå bli mer involvert gjennom hele prosessen, og skal blant annet delta på samlingen på Olympiatoppen.

Av disse er ti plukket ut som dommercoacher til Norway Cup og samtalene i etterkant. Disse ti er:

Vibekè Larsen, Marte Sørø, Monica Larsen, Jane Sæves Myran, Glenn Due Sørensen, Morten Høgberg Arve Fløysvik, Geir Røstad, Øyvind Kringstad, Svein Rist.