Et samarbeid mellom Rogaland Fotballkrets og Inter-Training, gir dommere i kretsen en mulighet til å dømme treningskamper i Tyrkia som en del av sesongoppkjøringen. Arve Fløysvik er kontaktpersonen gjennom Inter-Training, og er samtidig reiseleder for gruppene som drar ned.

– RFK har en avtale med Inter-Training om å hjelpe dem med dømme hovedsakelig norske lag som er på treningsleir i Tyrkia. Dette gir kamper på nivå fra aldersbestemt og opp til 2. divisjon herrer og 1. divisjon damer. Vi bruker denne anledningen til å sette dommerutvikling i fokus, forteller Fløysvik.

Les blogg fra turen her

To grupper

Kriteriene for å bli med er i hovedsak at man skal være ung og lovende. Det betyr at de utvalgte ofte er med i utviklingsgrupper i kretsen.

– Men det kan også være at vi ser noen dommere som vil ha en positiv effekt av et slikt tiltak. Alder er et element vi vurderer, og selvsagt må de være rangert på et vist nivå. Vi reiser 1 uke til Tyrkia med 2 dommertrioer og 2 veiledere. Den ene gruppen reiste til Kemer mens den andre satte retning mot Belek.

Årets tur hadde følgende grupper:
Kemer gruppen:
Ørjan Vikene (Djerv 1919), Oddsen liga
Alf Olav Rossland (Åkra IL), 4 div
Khalil Karrouch (Forus og Gausel IL), 4 div
Svein Gunnar Hermansen (Veileder/Gruppeleder)

Belek gruppen:
Daniel Higraff (IL Brodd), Oddsen liga
Mischa Kellerhals (Orre IL), 3 div
Aleksander Vermundsen (Kopervik IL), 3 div
Arve Fløysvik (Veileder/Gruppeleder)

Rift om plassene

Muligheten for å komme til varmen for å dømme fotball gjør at det ganske naturlig er rift om plassen.

– For oss i Rogaland har denne turen blitt veldig populær blandt våre dommere, og det er flere som blir skuffet at dem som ikke får være med på, sier Fløysvik.

Det er lederen i dommerkomiteen og Fløysvik som sammen blir enige i hvem som dømmer hva under turen, alt for at de som er med skal stille best mulig forberedt når sesongen starter for alvor om kort tid.

– Vi bruker denne turen til mye god trening på det fysiske og faglige, samt god evaluering etter kampene med både vanlige veiledernotater og bruk av video. Dommere som kommer hjem har fått en god og solid forsesong til serien starter, og har alle muligheter til å komme godt i gang, avslutter Fløysvik.