Av: Anette Nybø, Utdanningskonsulent Nordland Idrettskrets

Nordland Idrettskrets nye medarbeider, Anniken Haugen (27), dømmer i Toppserien for kvinner og er nyutdannet jurist.

Vi har tatt en prat med vår nye medarbeider Anniken, som det neste året skal være vikar for Mona Myrland som organisasjonskonsulent.

Anniken er opprinnelig fra Bodø, men har bodd de siste 7,5 årene i Tromsø, og hun gleder seg over å ha flyttet hjem igjen.

Hei Anniken, så fin du er i dag!

– Takk, jeg har tatt på meg den offisielle OL-genseren til ungdoms-OL. Er den ikke fin?

Jo, absolutt! Hvordan har det vært å starte i Nordland idrettskrets?

– Det har vært veldig interessant. Jeg har allerede fått oppgaver og saker jeg må finne svar på. Litt sånn kastet til ulvene, men det er bare gøy. Tror og det er slik man lærer fortest.

Hva kommer dine oppgaver til å være?

– Artig at du spør, jeg har ikke fått helt oversikt. Jeg skal jobbe med lov og reglement. Også skal jeg følge opp en del lag i forbindelse med idrettsregistreringen. I tillegg blir jeg å jobbe en del med stiftelse og nedlegging av klubber og så skal jeg være nerden på huset når det kommer til KlubAdmin.

Hva gleder du deg mest til i jobben?

– Jeg gleder meg til å få fullstendig oversikt slik at man kan utføre jobben på en best mulig måte. Jeg gleder meg også til å bli bedre kjent med idretten i Nordland og selvfølgelig de jeg skal samarbeide med.

Siden du er jurist og fotballdommer, vil det si at du er ekstra glad i lover og regler?

– Hehe, ja, det er et spørsmål jeg får ofte. Det er ikke sånn at jeg er en regelrytter og brenner for lov og reglement. Jeg er fotballdommer fordi jeg er interessert i fotball, men var ikke den beste spilleren. Da måtte jeg finne en annen måte  å være i miljøet. Når det kommer til utdannelsen er det i hovedsak fordi jeg liker å vite hvilke rettigheter jeg har, samt at man kan bruke det til utrolig mye.

Hvilke erfaringer har du tatt med deg inn i stillingen?

– Jeg har jobbet siden jeg var 16, så har relativt grei erfaring fra arbeidslivet. I løpet av studietiden jobbet jeg på Bohus, Jusshjelpa i Nord-Norge og Arbeidstilsynet. Jeg har lært utrolig mye i disse jobbene. Jeg har jobbet med saker og veiledet klienter. Så jeg er klar for nye utfordringer.

Hvorfor Nordland idrettskrets?

– Jeg er veldig glad i idrett. Har dømt i mange år og spilt fotball i noen år før det. Derfor så jeg en fin mulighet for å kunne kombinere utdannelsen min med interessen, ved denne stillingen.

Helt til slutt; du er opptatt av hva du har på deg. Hva er din yndlingsfarge?

– Det må være lilla. Da jeg og søstra mi var små, vi er tvillinger, så ble jeg alltid kledd i lilla og hun alltid i rosa. Det har nok hengt igjen siden da.

Anniken Haugen har vært assistentdommer i Toppserien for kvinner i 5 år, og har de to siste årene vært hoveddommer. Vi er glad for å ha henne med på laget her på Idrettens Hus i Bodø.

 

 

Om du liker sakene på dommere.no, kan du støtte vårt arbeid med å promotere dommersaken ved å trykke på en reklame eller to her på nettsiden. Vi får i snitt et par kroner pr. reklameklikk, og dette er med å drifte denne dommersiden.