dommerklikkMed egne fairplayflagg som bakteppe har den avsluttende fairplayhilsenen mellom dommere og kapteiner etter kampen blitt langt tydligere. Spesielt gjelder det OBOS-ligaen, hvor man før ikke hadde noen visuell bakgrunn.

– Jeg må si at det fungerer bra. At vi nå har tatt det et steg videre og innført et banner, som NFDF (Norsk Fotballdommerforening) også er en del av. Jeg må også si at jeg er imponert over klubbene som klarer å mobilisere frivillige til å rykke ut rett etter kampslutt og skape en fin ramme, forteller Rohit Saggi, som selv dømte Jerv mot Ranheim i første serierunde i OBOS-ligaen.

Godt tatt imot

Han er overbevist om at man i Norge er på rett vei med fokuset på Fair Play før, under og etter kampene.

– En avsluttende Fairplayhilsen mener jeg er i tråd med hvordan NFF og dommerne ønsker at fotballen skal utvikle seg. Jeg mener norsk toppfotball har kommet langt og går frem som et godt eksempel på hvordan Fair Play kan markedsføres og gjennomføres. Klubbene og kapteinene virker positive til tiltaket, og det fremmer et godt budskap til alle både på banen og utad. På kampen i helgen opplevde jeg en sunn og positiv tone blant kapteinene etter kampen.

Saggi mener derfor at en slik hilsen med fordel kan innføres fast på alle nivåer.

– Jeg synes vi skal opptre likt over hele linjen – breddefotballen som toppfotballen. At kapteinene i breddefotballen får gjennomføre Handshake for peace/Fairplay-hilsen synes jeg bare er positivt, da det fremmer et positivt budskap til foreldre, trenere, med- og motspillere og andre tilskuere. Det bevisstgjør også hvilken rolle vi har ute på banen og at vi alle er ambassadører for fotballen, sier Saggi til dommere.no.

DSC_1981Tre viktige punkter

Selv er Rohit Saggi, som dømmer for Drafn i NFF Buskerud, igang med sitt andre år som OBOS-dommer. Han håper å kunne vise stabilitet i dømmingen utover sesongen.

– Det har hele veien vært et fokus å vise stabilitet i prestasjonene, ikke finne på noe nytt og være dedikert til dømmingen. Målet for sesongen er det samme – jobbe fra kamp til kamp, og treffe på de avgjørende situasjonene. Personlige mål er definitivt å vise meg som en fremtidig kandidat til toppfotballen.

Da handler mye om å finne punktene som kan kan ta ham videre. Selv peker han på tre viktige punkter.

– Siden jeg startet i 2008, har jeg jobbet dedikert med å bli bedre for hvert år som går. Jeg har hatt gode mennesker rundt meg hele veien som har rettledet meg og gitt meg tilbakemeldinger på prestasjonene mine. For meg er det tre ting som definitivt er viktigst i utviklingen som toppdommer – fysisk trening, visuell trening av situasjoner og mental trening/forberedelser. Annet vil være å heve bunnivået og bli bedre på mine svake elementer hele veien, samt være god på mine beste egenskaper, avslutter Rohit Saggi.