Nok en assistentdommer gjennomførte nylig siste kamp innen toppfotballen. Etter fem år som assistentdommer i 1. divisjon velger nå Frode Ølmheim fra Syril Idrettslag i Sogn og Fjordane å trappe ned.

– Grunnen til at eg no velger å legge flagget på «hylla» er at eg velger å prioritere meir tid til familien. Kommer nok til å ta noen kamper på kretsnivå, som dommer/ad og veileder. Prøve å hjelpe fram nye talenter fra kretsen vår, sier Ølmheim til dommere.no.

Startet i 1996

Ølmheims karriere startet tilbake i 1996, da han valgte å gå rekrutteringsdommerkurset, og i 1999 ble han autorisert som kretsdommer.

– Eg dømte i 4. og 5. div. samt gikk på linja i 2. og 3. div fra 99 og fram til og med 06-sesongen. Da tok eg ein pause fra fotballen fram til høsten 2008.

Den pausen gjorde tydeligvis godt.

– Etter det så gikk det bare ein veg, og eg debuterte som hoveddommer i 3.div på våren 2009. og fortsatte med stabilt gode prestasjoner i 3. som HD og i 2.div som AD. Valgte da å satse som AD og var oppnevnt i 1.div f.o.m sesongen 2011. Har der hatt 78 oppdrag, sier Ølmheim.

Vil savne samholdet

Når han nå velger å ta et steg ned på dommerpyramiden, har han gode opplevelser å tenke tilbake på fra sine fem år i 1. divisjon.

– Høydepunktet var å få lov til å reise på nordisk utveksling til Færøyene i 2012. Det eg kjem til å savne mest er uten tvil samholdet i gruppa i OBOS-ligaen, avslutter Frode Ølmheim.