Manuel Pellegrini (foto: Oldelpaso) har en litt spesiell måte å forberede spillerne på. Under treninger dømmer han feil med vilje for å gjøre spillerne vant til dårlige dommeravgjørelser. Som om ikke dette er nok, straffer han spillere som protesterer på de feil avgjørelsene med push-ups.

Tanken er at spillerne skal lære ikke å miste konsentrasjonen eller være sutrete når spille er i gang igjen etter kontroversielle avgjørelser, skriver Daily Mail.

Og det kan se ut som om taktikken virker. Foran denne helgens serierunde lå Manchester City på fjerdeplass på Fairplaytabellen med 36 gule og ingen røde kort. (I helgen fikk de tre nye gule kort red. anm.) Klubben er en av fem i Premier League som ikke har fått røde kort denne sesongen.

– Spillerne vet at vi er dårlige dommere under treningene. Vi forsøker å gjøre en rekke feil, og som følge av det tenker de ikke så mye på dommerne i kampsituasjonene, avslører Pellegrini. – Det er overtredelser vi ikke blåser på fordi vi ønsker at spillerne skal lære seg ikke til å stoppe opp for å klage. Vi vil at de skal fortsette å løpe, sier treneren til Daily Mail.

Han forteller videre at dette forbereder spillerne på at det er en del av spillet at dommere gjør feil, og at det viktigste er å spille til fløyta går. Pellegrini framholder også at man ikke ønsker å ha spillere suspendert i kampen om titler.

—————————-

Om du liker sakene på dommere.no, kan du støtte vårt arbeid med å promotere dommersaken ved å trykke på en reklame eller to her på nettsiden. Vi får i snitt et par kroner pr. reklameklikk, og dette er med å drifte denne dommersiden.