Rohit Saggi fra Drammen opplever morsomme dager på fotballbanen med deltakelse i en internasjonal G18-turnering i Portugal.

– Det er veldig gøy å bli tatt ut til noe som dette. G18-turneringen i Portugal er en tradisjon for NFF, hvor de har sendt flere dommere som i dag dømmer i toppen, forteller Saggi til dommere.no.

Jobbet med begreper

En av utfordringene man møter i en slik turnering, er at resten av dommertteamet ikke snakker norsk.

– Fredag dømt jeg Portugal – Kina. Kampen var velspilt med få vanskelige situasjoner. Jeg hadde to portugisiske assistentdommere og en portugisisk 4.dommer. Vi har hele uken jobbet med hvilke begreper vi skal bruke over kommunikasjonssettet og hvordan vi skal løse ulike situasjoner sammen. Det er noe ulik praksis på ting her i forhold til hjemme, så vi har utvekslet mange erfaringer og brukt de beste metodene vi kan fra to land.

Rohit Saggi er ikke ukjent med internasjonale oppdrag som dommer, men da innen bandy, hvor han blant annet har dømt i VM.

– Den internasjonale erfaringen var god å ha i forhold til å håndtere spillerne.

Tidligere FIFA-toppdommer som veileder

Uten å gå på selve innholdet i kampen, kan den norske OBOS-ligadommeren fastslå at det hele er en lærerik opplevelse.

– Det vil alltid være ting og jobbe med, og de har vår veileder her nede gått igjennom med oss, slik at vi kan bedre oss fra kamp til kamp. Veileder her nede er tidligere FIFA-toppdommer Joao Ferreira. Han har kommet med en del god feedback og noe å justere på.

Og allerede i morgen kommer en ny mulighet til å lære.

– Søndag dømmer jeg Portugal – Serbia. Deretter er det hjem til Norge på mandag, avslutter Rohit Saggi.