For Mohammad Hafezi fra Indre Østland Fotballkrets, har pilen på utviklingskurven gått raskt oppover. I 2014 dømte debuterte han i seniorklassen med å bli satt rett inn i 4. divisjon. Søndag debuterer han i Oddsenligaen med kampen Lyn – Mjølner.

– Det er mange flinke dommere i 3.divisjon, men å debutere i oddsenligaen i høstsesongen var et klart mål for meg før sesongstart. Jeg ble selvfølgelig kjempeglad da jeg fikk beskjed, det er bare herlig å nå målet jeg har satt meg før sesongstarten, sier Hafezi til dommere.no.

Her er alle kampene med dommeroppsett i Oddsenligaen denne runden

Samtidig har en en stund visst at det ville bli prøvekamp i løpet av høsten.

– I slutten av august var jeg på regiontiltaket i Lillestrøm. Vi hadde en flott samling med fine kamper i 3.divisjon. På slutten av samlingen fikk vi beskjed om at vi kommer til å få prøvekamper i Oddsenligaen, men datoen var enda ikke bestemt. På søndags ettermiddag fikk jeg beskjed om at jeg skulle debutere i først kommende søndag. Det var helt fantastisk.

Lærerik sesong

For den unge dommeren fra Vind IL på Gjøvik har det vært en lærerik sesong i 2015. Ikke minst siden han kom med på NORCORE, NFFs satsingsprosjekt rundt unge talenter.

– Jeg har hatt mange flotte oppdrag i år. Det gjør at du utvider ”verktøykassa” di for hver kamp som går. I forbindelse med NORCORE måtte vi sende skjema til NFF med våre sterke og svake sider som kampledere. Sammen med coachene våre fra NORCORE, og veilederne fra kretsene har vi jobbet tett for å forsterke våre svakheter, og utvikle våre sterke sider. Hver kamp lever sitt liv og i hvert oppdrag som jeg får tildelt jobber jeg med mine utviklingspunkter.

Hafezi synes det er fantastisk å få være en del av denne satsingen.

– Jeg er bare heldig som er en del av den store dommerfamilien. Det finnes mange talentfulle dommere, og det å være en del av NORCORE er helt fantastisk. Vi har hatt to fantastiske samlinger hittil i år, og vi skal ha en samling til i slutten av November hvor vi blant annet får besøk av David Elleray som er både UEFACORE leder og er dommersjef i England. NORCORE har vært super inspirerende, motiverende, og ikke minst lærerikt. NORCORE har spilt enormt rolle i utvikling min som kampleder. NFF følger oss tett, og vi har mange kunnskapsfulle mennesker rundt oss som er med å utvikler oss fra kamp til kamp. Det er på sin plass å takke dommersjefen Terje Hauge og Svein-Erik Edvardsen som har gjort en fantastisk god jobb i forbindelse med NORCORE. Jeg bare gleder meg til fortsettelsen.

Les mer om Mohammad Hafezi i denne saken vi skrev tidligere i år

Lest seg opp på lagene

Når det gjelder kampen til søndag, føler Mohammad Hafezi at han har forberedt seg godt, og så langt har ikke pulsen begynt å slå fortere i forbindelse med debuten.

– Jeg gleder meg til kampen! Akkurat nå er jeg ganske rolig, men jeg vet at det er noe spesielt med debutkamp. Jeg har studert lagene nøye, og føler meg godt forberedt både fysisk og mentalt til oppdraget, slår han fast.