ali

Ali Al Hatem under kamp i 2014. Bildet over er fra finalen i Norway Cup i 2013. Der har han med seg Kristoffer Gullhav, til høyre, Kjetil Nordmark til venstre og Vegard Rørvik stående bak seg.

I 2013 dømte Ali Al Hatem fra Skreia guttefinalen i Norway Cup som deltaker på NFFs talentkurs. Nå har han tatt nye steg, men tenker fortsatt tilbake på Norway Cup som en av de største opplevelsene så langt i karrieren.

– Norway Cup har, sammen med en uke i Skagen, vært der jeg har lært mest om meg selv, fotballdømmingen og livet forøvrig. Den opplevelsen og motivasjonen jeg fikk fra Norway Cup har vært med på å drive meg til den jeg ønsker å være idag, forteller Hatem, som rundet 21 år søndag.

Det store målet

Før han tok turen til Oslo i 2013 hadde han dømt tre kamper i 3. divisjon. Nå er han rangert som regionsdommer, noe som betyr at han dømmer fast i 2. divisjon. Og han gleder seg til sesongstart.

– Jeg føler meg veldig godt forberedt, og har hatt noen fine gjennomkjøringer med et godt 2. divisjonsnivå. Samtidig føler jeg at jeg får lagt et stadig bedre fysisk grunnlag fra år til år, sier Ali Al Hatem til dommere.no.

21-åringen har også klare områder han bruker litt ekstra tid på.

– Det er mange ting jeg må bli flinkere på. Blant annet gjelder det å ha tøffheten på avgjørelser som må tas, og som ofte kan få betydning i kampen.

Ting som må på plass om drømmen en gang skal bli en realitet.

– Min største drøm er å stå på Ullevål stadion og lede cupfinalen.

Taklet slakteren fra Agder

Finalen i gutteklassen under Norway Cup, ledet han på en utmerket måte. En meget god prestasjon sett ut fra at han i likhet med de andre deltakerne på NFF-kurset hadde vært igjennom et hardt program.

– Vi fikk veldig tett oppfølging av landets mest annerkjente og beste dommere og dommerveiledere. Det gjorde kurset intenst og lærerikt.

Selv ikke et møte med veilederen som fikk sitt eget kalenavn, tok luven fra den unge mannen.

– Etter noen dager på sletta snakket vi om «slakteren fra Agder», og det dommerne måtte tåle fra ham. Men jeg hadde en fantastisk opplevelse med denne «slakteren», og oppnådde min høyeste karakter i løpet av uka i en meget vanskelig kamp. Det var fantastisk moro, sier Hatem.

Stort forbilde

Med kun uker igjen til årets seriekamper er igang, har Ali Al Hatem et håp om å få delta på NFF-kurs også i år.

– Det, samt å stabilisere meg som regionsdommer, er målene for denne sesongen.

Og med to gode forbilder, er de målene høyst realistisk.

– Mitt største forbilde er min bror. Han er hele livet mitt, og jeg ser veldig opp til ham. Når det gjelder dommere, så er det ikke til å unngå å nevne Svein Oddvar Moen. Dette fordi Moen har oppnådd det han har gjort, og at jeg liker dommertypen Svein Oddvar Moen svært godt, avlsutter Ali Al Hatem.