Innen fotballfamilien i Norge har utvisningen av Haugesunds Haris Hajradinovic vært det store samtaleemnet de siste dagene. Nå har disiplinærutvalget falt ned på at Hajradinovic må sone en kamp karanten for sin opptreden mot egen målvakt i kampen mot Strømsgodset.
Tidligere har NFFs faggruppe vurdert situasjonen til at spilleren utviste voldsom opptreden ved å slå/skugge med høyre hånden, for deretter ta tak rundt kjeven og dytte medspilleren sitt hode/overkropp kraftig bakover med venstre hånd. Taket ble festet rundt kjeven med en venstre hånd og det blir en kraftig dytt i ansiktet/halsen.
De falt derfor raskt ned på at et rødt kort i situasjonen var korrekt, men at det i tillegg skulle vært et gult kort til målvakten for usportslig handling, da han provoserte medspiller gjennom ord og handling.
Det er også slått fast at situasjonen muligens hadde vært en annen om dytten hadde vært mot kroppen/brystet, og at et gult kort da kunne vært konklusjonen.

Bestrafningen er den samme uansett om det er en mot- eller medspiller. Det hele handler om å beskytte spillerne og å beskyttet spillet.