Fredag i forrige uke hadde Petter Eia Lien sin første kamp i 4. divisjon. Allerede i går kom den andre på samme nivå. Det har gått fort oppover dommerstigen for Petter, som begynte som dommer i 2015.

– Min første kamp som fotballdommer var i fjor, da jeg var rekrutteringsdommer. Begynte med fotballdømming pågrunn av håndballdømmingen – dømming er gøy, sier Eia Lien til dommere.no. På bildet står han i midten, mens AD`en til høyre er Alexander Sæthern som debuterte som hoveddommer i 3. divisjon onsdag kveld med Follo 2 mot Oslojuvelene.

Dommeren fra Haugerud IFs første kamp i 4. divisjon var mellom Brosundet og Høybråten/Stovner, mens kampen i går sto mellom Kolbotn og Lyn 2. Petter føler dømmingen gir ham mye tilbake.

– Dømminga gir meg mye lederkunnskaper. Jeg tar utdanning som eiendomsmegler og ser mye relevant som jeg kan ta med meg fra begge arenaer. Det er viktig for meg å fremstå som en leder på fotballbanen, ikke bare en dommer.

Mens andre sikter mot Tippeligaen og kanskje en internasjonal dommerkarriere, er unggutten fra Oslo ganske nære sine ambisjoner som dommer.

– Målsettingen min er å kunne dømme fast i 3. Divisjon. Vet at konkurransen er tøff og vet at det er andre som har enda høyere ambisjoner enn meg, dermed synes jeg at jeg skal gi andre muligheten, sier han.

Det er imidlertid ikke noe å si på hvem han bruker som et forbilde som dommer.

– Pierluigi Collina er et stort forbilde, nettopp på grunn av måten han brukte seg selv på under kampen. Være litt utradisjonell, kunne le med spillerne og nærmest skjelle dem ut hvis de går over streken. Man kan si at han til tider var kontroversiell – men det funka, avslutter Petter Eia Lien.